Kruh
Za Abrahama Židovi još nisu znali peći u kiselo umiješani kruh, ali ga već Mosije spominje u svom zakonodavstvu. ...
Dio kuhinja snižen za 40% i još nude 20% u Lesnini XXXL
Dio ponude kuhinja trenutačno je sniženo čak 40%, a moguće je ostvariti i dodatnih 20% popusta. ...
Janjetina za prste polizati!
Otkrivamo tajne kakve ni bake ne znaju ...
Anketa


NALAZITE SE U > Mala škola turizma
Tajna je u obradi listova
Objavljeno: 24.01.2019. 16:37  
Samo je zeleni – zeleni čaj
Samo je zeleni – zeleni čaj

Polja čaja u Ugandi

Ne dajte se prevariti – drugi istočni čajevi poput crnog i wulong nisu tako učinkoviti kao zeleni. Tajna je u obradi listova koji se kod zelenog čaja pare što sprečava oksidaciju EGCG-a (epigalokatehin-galat koji sadržava dva puta više istih učinaka od resveratola iz crvenog vina). Crni čaj i wulong listovi fermentiraju i ECGC se pretvara u daleko manje učinkovit spoj.

Pazite i na upute jer pogrešna priprema zelenog čaja može ga pretvoriti u običnu toplu vodu čudnog okusa. Dakle, prokuhajte kvalitetnu vodu, pustite nekoliko minuta da se ohladi na 70-80 stupnjeva te njome prelijte čajnu žličicu omiljenog zelenog čaja. Ostavite maksimalno tri minute, procijedite i pijuckajte osvješćujući svaki gutljaj.

  isprintaj članak