Nove SightRun ture za novu turističku sezonu za one koji vole trčanje
SightRun tim kaže kako bi trčanje nakon biciklizma moglo zapravo postati novi zaštitni znak Hrvatske, ako se dovoljno potrudimo. ...
Prvi strip na svijetu

Strip je pridonio nazivu "žuti tisak" za novine i časopise sa senzacionalističkim sadržajem. ...
Boraks – Počnite ga koristiti u svakodnevnom životu

Boraks je prirodni mineral koji nastaje sezonskim isparavanjem slanih jezera, a sastoji se od vode, natrija, kisika i bora. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Mala škola turizma
Tajna je u obradi listova
Objavljeno: 24.01.2019. 16:37  
Samo je zeleni – zeleni čaj
Samo je zeleni – zeleni čaj

Polja čaja u Ugandi

Ne dajte se prevariti – drugi istočni čajevi poput crnog i wulong nisu tako učinkoviti kao zeleni. Tajna je u obradi listova koji se kod zelenog čaja pare što sprečava oksidaciju EGCG-a (epigalokatehin-galat koji sadržava dva puta više istih učinaka od resveratola iz crvenog vina). Crni čaj i wulong listovi fermentiraju i ECGC se pretvara u daleko manje učinkovit spoj.

Pazite i na upute jer pogrešna priprema zelenog čaja može ga pretvoriti u običnu toplu vodu čudnog okusa. Dakle, prokuhajte kvalitetnu vodu, pustite nekoliko minuta da se ohladi na 70-80 stupnjeva te njome prelijte čajnu žličicu omiljenog zelenog čaja. Ostavite maksimalno tri minute, procijedite i pijuckajte osvješćujući svaki gutljaj.

  isprintaj članak