Samo do 1560. godine ubijeno je oko 15 milijuna ljudi
Papa Aleksandar VI. izdao je nekoliko papinskih bula u kojima se otvoreno zagovara i opravdava porobljavanje domorodačkih naroda Kariba i Amerike, sve to u kori ...
Dezinfekcija doma na pametan način
Kako najbolje pristupiti čišćenju u kućanstvu, kao i prepoznati i dezinficirati neka mjesta s uobičajenim žarištem klica. ...
Koronavirus smanjio zagađenje zraka u Europi i svijetu
Objavljene karte prikazuju promjene u količini dušičnog dioksida (NO2) - zagađivača koji uglavnom nastaje od upotrebe fosilnih goriva. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Mala škola turizma
Tajna je u obradi listova
Objavljeno: 24.01.2019. 16:37  
Samo je zeleni – zeleni čaj
Samo je zeleni – zeleni čaj

Polja čaja u Ugandi

Ne dajte se prevariti – drugi istočni čajevi poput crnog i wulong nisu tako učinkoviti kao zeleni. Tajna je u obradi listova koji se kod zelenog čaja pare što sprečava oksidaciju EGCG-a (epigalokatehin-galat koji sadržava dva puta više istih učinaka od resveratola iz crvenog vina). Crni čaj i wulong listovi fermentiraju i ECGC se pretvara u daleko manje učinkovit spoj.

Pazite i na upute jer pogrešna priprema zelenog čaja može ga pretvoriti u običnu toplu vodu čudnog okusa. Dakle, prokuhajte kvalitetnu vodu, pustite nekoliko minuta da se ohladi na 70-80 stupnjeva te njome prelijte čajnu žličicu omiljenog zelenog čaja. Ostavite maksimalno tri minute, procijedite i pijuckajte osvješćujući svaki gutljaj.

  isprintaj članak