Kako otjerati žohare iz doma
Kako se riješiti žohara prirodnim putem? Što ih drži daleko od kuće? ...
Zatvorenici u Rusiji vole čitati klasiku
"Da, čovjek je smrtan, ali to još ne bi bilo tako loše. Loše je to što je ponekad iznenada smrtonosan, to je odvratna stvar!" ...
Odmor i lopovi
Zaboravite na suosjećajnost na odmoru. Često će vam pristupati ljudi s pričama koje izazivaju suze, a da niste svjesni da je riječ o lopovima. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Izdvojeno
Južnokorejci pronalaze modni potencijal u maskama za lice dok traje pandemija korona virusa
Objavljeno: 06.07.2020. 09:29  
Šarene maske za lice dobivaju na popularnosti u Južnoj Koreji
Šarene maske za lice dobivaju na popularnosti u Južnoj Koreji

Maske za lice različitih boja i dizajna postaju sve omiljenije u Južnoj Koreji, jer se zaštitnu opremu sve više doživljava kao modni predmet.

Sve veći broj korisnika društvenih medija na njima objavljuje fotografije s modernim maskama za lice. Više od 20.000 postova preneseno je na Naver, najveći korejski portal, a slične fotografije vezane uz maske gomilaju se i na Instagramu.

Prošli mjesec održana je modna revija u Gangnamu, južnom Seulu, na kojoj su prikazani razni proizvodi za zaštitu lica. Modeli koji nose zaštitne maske s različitim uzorcima hodali su pistom, ukazujući na proširenu ulogu zaštitnih maski za lice.

Slavne osobe pridružile su se trendu. Primjerice, glumica Kim Hye-soo objavila je na društvenim mrežama svoju fotografiju s maskiom neonske boje. Fotografija je privukla velik broj klikova i lajkova.

Kako su zaštitne maske postale zadana stavka prilikom ulaska u Koreju, očekuje se da će još osmišljenije ideje o izgledu maski obogatiti društvene medije. 

  isprintaj članak