Lički proizvodi u NP Plitvička jezera
I ove godine je otvoreno prodajno mjesto Lika Quality s ličkim proizvodima u NP Plitvička jezera. ...
Aleja duhova u Indiji
Praćenje ovih svjetala može natjerati ljude da izgube orijentaciju i čak dovesti do utapanja ...
Šarene maske za lice dobivaju na popularnosti u Južnoj Koreji
Poznata glumica Kim Hye-soo objavila je na društvenim mrežama svoju fotografiju s maskom neonske boje. Fotografija je privukla velik broj klikova i lajkova. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Jelo za osobe sa šećernom bolešću, povišenim krvnim tlakom, srčanim i krvnožilnim bolestima, povišenim masnoćama u krvi, ali i svim osobama koje su naoko zdrave.
Objavljeno: 24.03.2020. 12:20  
Sarma - energetski malo skromnije jelo
Sarma - energetski malo skromnije jelo

Sarma

(Količina za sedam osoba):

 

Potrebno:

56 dag nemasnog junećeg mljevenog mesa

2 dag riže

1 jaje

7 listova kiselog kupusa

70 dag rezanog kiselog kupusa

žlicu pirea od rajčica

nekoliko zrna papra

nekoliko listova lovora

soli po želji.

 

Priprema:

U mljeveno meso dodajte očišćenu i opranu rižu, cijelo jaje i sol. Smjesu dobro promiješajte. Odaberite 7 listova kiselog kupusa, smjesu raspodijelite na sedam dijelova i savijte sarme. 

Na dno posude stavite dio sitno rezanog kupusa, poslažite sarme, dodajte nekoliko listova lovora, nekoliko zrna crnog papra te preostali sitnije izrezan kupus. 

U vodi razmutite veliku žlicu pirea od rajčice, podlijte toliko da pokrije kupus, poklopite posudu i kuhajte na laganoj vatri oko dva sata. 

Ukupnu količinu razdijelite u sedam obroka.

Prije posluživanja obroka treba odmjeriti količinu koju ćete podgrijati. Poslužite uz kuhani krumpir (20 dag).

 

Energetska vrijednost po osobi: 567 kJ (135 kcal), što odgovara: 1 jedinica povrće, 2 jedinice meso i zamjene.

 

Recept napisao: dr. Ratimir Kovačević

  isprintaj članak