Mjesec na dan rođenja utječe na naše osobine
Ukoliko ste rpđeni u vrijeme punog Mjeseca potpuno ste drugačiji od osoba rođenih u doba polumjeseca. ...
Bosch započinje sezonu grijanja novim rap videozapisom
IFA 2019.: sezona počinje uz pametni i povezani sustav grijanja EasyControl ...
Mirovinu prima već 68 godina!
Više od 500 građana Srbije prima mirovinu duže od pola stoljeća! ...
Anketa


NALAZITE SE U
Objavljeno: 27.07.2018. 12:32  
Savarin od jabuka s kivijem i preljevom od grenadine sirup
Savarin od jabuka s kivijem i preljevom od grenadine sirup
Savarin od jabuka s jagodama i preljevom od grenadine sirupa
4 obroka, priprema oko 35 minuta (za hlađenje oko 4 sata) 

Potrebno:
250 g mladog (svježeg) sira (20% masnoće)
125 g kaše od jabuke
30 g šećera u prahu 
1 paketić vanilin-šećera
1 čajna žličica soka limuna
korica limuna od ½ limuna (neštrcanog)
125 ml slatkog vrhnja
3 listića želatine 

Ukrašavanje i preljev
200 ml jabučnog soka (prirodni)
30 ml sirupa od šipka (grenadine)
1 ravna jušna žlica škrobnog brašna (Gustin)
jagode 

Priprema:
1. Kalupiće za savarin okruglog oblika (sadržaja 125 ml) isplahnuti hladnom vodom, dobro ocijediti i ohladiti. Dobro pomiješati sir s kašom od jabuka, šećerom u prahu, vanilin-šećerom, sokom i naribanom koricom limuna.
2. Slatko vrhnje istući u tučeno slatko vrhnje (šlag) i odložiti na hladno. Želatinu namočiti u hladnoj vodi i dobro ocijediti. Želatinu pomiješati s malo smjese od sira i zagrijati je iznad vodene pare te brzo pomiješati s ostatkom smjese od sira. Lagano umiješati tučeno slatko vrhnje (šlag).  
3. Nadjev od sira napuniti u ohlađene kalupiće, prekriti prozirnom folijom i staviti na hlađenje oko 4 sata kako bi se masa stvrdnula.
4. Za ukrašavanje, zakuhati sok od jabuke s grenadine sirupom. Škrobno brašno glatko zamiješati s 2 jušne žlice hladne vode (tako da bude bez grudica), uliti u sok i uz miješanje kuhati oko 1 minutu. Preljev maknuti s vatre i ohladiti. Jagode oprati, očistiti od peteljkei prerezati. Kalupiće nakratko uroniti u vruću vodu, nadjev istresti na tanjur, poslužiti ukrašene kriškama jagoda i ohlađenim preljevom.

Hranjiva vrijednost po obroku
317 kcal/1.269 kJ; 15 g masnoće; 34 g ugljikohidrata; 2,5 BE; 49 mg kolesterola.
  isprintaj članak