Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Objavljeno: 27.07.2018. 12:32  
Savarin od jabuka s kivijem i preljevom od grenadine sirup
Savarin od jabuka s kivijem i preljevom od grenadine sirup
Savarin od jabuka s jagodama i preljevom od grenadine sirupa
4 obroka, priprema oko 35 minuta (za hlađenje oko 4 sata) 

Potrebno:
250 g mladog (svježeg) sira (20% masnoće)
125 g kaše od jabuke
30 g šećera u prahu 
1 paketić vanilin-šećera
1 čajna žličica soka limuna
korica limuna od ½ limuna (neštrcanog)
125 ml slatkog vrhnja
3 listića želatine 

Ukrašavanje i preljev
200 ml jabučnog soka (prirodni)
30 ml sirupa od šipka (grenadine)
1 ravna jušna žlica škrobnog brašna (Gustin)
jagode 

Priprema:
1. Kalupiće za savarin okruglog oblika (sadržaja 125 ml) isplahnuti hladnom vodom, dobro ocijediti i ohladiti. Dobro pomiješati sir s kašom od jabuka, šećerom u prahu, vanilin-šećerom, sokom i naribanom koricom limuna.
2. Slatko vrhnje istući u tučeno slatko vrhnje (šlag) i odložiti na hladno. Želatinu namočiti u hladnoj vodi i dobro ocijediti. Želatinu pomiješati s malo smjese od sira i zagrijati je iznad vodene pare te brzo pomiješati s ostatkom smjese od sira. Lagano umiješati tučeno slatko vrhnje (šlag).  
3. Nadjev od sira napuniti u ohlađene kalupiće, prekriti prozirnom folijom i staviti na hlađenje oko 4 sata kako bi se masa stvrdnula.
4. Za ukrašavanje, zakuhati sok od jabuke s grenadine sirupom. Škrobno brašno glatko zamiješati s 2 jušne žlice hladne vode (tako da bude bez grudica), uliti u sok i uz miješanje kuhati oko 1 minutu. Preljev maknuti s vatre i ohladiti. Jagode oprati, očistiti od peteljkei prerezati. Kalupiće nakratko uroniti u vruću vodu, nadjev istresti na tanjur, poslužiti ukrašene kriškama jagoda i ohlađenim preljevom.

Hranjiva vrijednost po obroku
317 kcal/1.269 kJ; 15 g masnoće; 34 g ugljikohidrata; 2,5 BE; 49 mg kolesterola.
  isprintaj članak