Nove SightRun ture za novu turističku sezonu za one koji vole trčanje
SightRun tim kaže kako bi trčanje nakon biciklizma moglo zapravo postati novi zaštitni znak Hrvatske, ako se dovoljno potrudimo. ...
Prvi strip na svijetu

Strip je pridonio nazivu "žuti tisak" za novine i časopise sa senzacionalističkim sadržajem. ...
Boraks – Počnite ga koristiti u svakodnevnom životu

Boraks je prirodni mineral koji nastaje sezonskim isparavanjem slanih jezera, a sastoji se od vode, natrija, kisika i bora. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Objavljeno: 27.07.2018. 12:32  
Savarin od jabuka s kivijem i preljevom od grenadine sirup
Savarin od jabuka s kivijem i preljevom od grenadine sirup
Savarin od jabuka s jagodama i preljevom od grenadine sirupa
4 obroka, priprema oko 35 minuta (za hlađenje oko 4 sata) 

Potrebno:
250 g mladog (svježeg) sira (20% masnoće)
125 g kaše od jabuke
30 g šećera u prahu 
1 paketić vanilin-šećera
1 čajna žličica soka limuna
korica limuna od ½ limuna (neštrcanog)
125 ml slatkog vrhnja
3 listića želatine 

Ukrašavanje i preljev
200 ml jabučnog soka (prirodni)
30 ml sirupa od šipka (grenadine)
1 ravna jušna žlica škrobnog brašna (Gustin)
jagode 

Priprema:
1. Kalupiće za savarin okruglog oblika (sadržaja 125 ml) isplahnuti hladnom vodom, dobro ocijediti i ohladiti. Dobro pomiješati sir s kašom od jabuka, šećerom u prahu, vanilin-šećerom, sokom i naribanom koricom limuna.
2. Slatko vrhnje istući u tučeno slatko vrhnje (šlag) i odložiti na hladno. Želatinu namočiti u hladnoj vodi i dobro ocijediti. Želatinu pomiješati s malo smjese od sira i zagrijati je iznad vodene pare te brzo pomiješati s ostatkom smjese od sira. Lagano umiješati tučeno slatko vrhnje (šlag).  
3. Nadjev od sira napuniti u ohlađene kalupiće, prekriti prozirnom folijom i staviti na hlađenje oko 4 sata kako bi se masa stvrdnula.
4. Za ukrašavanje, zakuhati sok od jabuke s grenadine sirupom. Škrobno brašno glatko zamiješati s 2 jušne žlice hladne vode (tako da bude bez grudica), uliti u sok i uz miješanje kuhati oko 1 minutu. Preljev maknuti s vatre i ohladiti. Jagode oprati, očistiti od peteljkei prerezati. Kalupiće nakratko uroniti u vruću vodu, nadjev istresti na tanjur, poslužiti ukrašene kriškama jagoda i ohlađenim preljevom.

Hranjiva vrijednost po obroku
317 kcal/1.269 kJ; 15 g masnoće; 34 g ugljikohidrata; 2,5 BE; 49 mg kolesterola.
  isprintaj članak