U kojoj zemlji pršti od orgazma?
Sve vrvi trgovinama seksi igračkama, raznim spolno poticajnim materijalima, pornografskim filmovima i slično. ...
Krovovi bečkog metroa postaju postrojenja za proizvodnju solarne energije
Dobivenu će se energiju trošiti odmah na mjestu proizvodnje za pogon dizala, pokretnih stuba i rasvjetu. ...
Pravila ponašanja u restoranu i baru
Ukoliko ste u žurbi ili ne volite čekati, dajte napojnicu konobaru unaprijed i naglasite mu kako znate cijeniti dobru uslugu. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Za one koji brinu o zdravlju
Objavljeno: 11.05.2017. 08:45  
Savijača od kelja
Savijača od kelja

Savijača od kelja (za 6 osoba)

 

Tijesto

25 dag brašna

sol

1 jušna žlica ulja

1 jaje,

6 do 8 jušnih žlica mlake vode 

 

Nadjev 

1 kg kelja narezanog na tanke rezance

4 jušne žlice ulja 

2 srednje velike jabuke (oguljene, raspolovljene, odstranjenog srca s košticama i narezanih na kriške)

1 mala žličica curryija

sol

svježe mljeveni papar

125 ml crème fraîche (sirni namaz)

1 mala žličica senfa

50 g suhih, prženih suncokretovih sjemenki

brašno za posipavanje

krpe

ulje za premazivanje

2 jušne žlice mrvica za posipavanje

maslac za lim za pečenje

1 žumanjak za premazivanje 

 

Za tijesto:

Pomiješati brašno sa solju, uljem, jajetom i vodom. Dobro izraditi i zamijesiti tijesto te ga ostaviti 20 minuta odmarati.

 

Za pripremu nadjeva:

Kelj pirjati na ulju uz stalno miješanje, dodati kriške jabuka i dalje pirjati dok jabuke ne omekšaju. Sve začiniti curryijem, solju i paprom, skloniti sa štednjaka i u to umiješati sirni namaz, senf i 40 g suncokretovih sjemenki.

Tijesto valjkom razvaljati u pravokutnik i pažljivo razvući preko gornjeg dijela šake kako bi postalo što tanje, a zatim ga staviti na brašnom posipanu krpu. Tijesto premazati uljem, posipati mrvicama i po njemu jednakomjerno raspodjeliti nadjev. Tijesto, s uzdužne strane, zarolati u savijaču (štrudlu) pomoću krpe (krajeve dobro zatvoriti, stisnuti), savijaču staviti na maslacem namazan lim, premazati žumanjkom i posipati ostatkom suncokretovih sjemenki. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200º C približno 45 minuta. 

 

Za one koji brinu o zdravlju*:

483 kcal/2 017 kJ; 27 g masnoća; 8 g balastnih tvari; 107 mg kolesterola

Kod visokog tlaka: 1 g kuhinjske soli; 12 g bjelančevina

Za dijabetičare: 45 g ugljikohidrata; 3,8 BE


* Navedene vrijednosti odgovaraju jednom obroku s prilogom.

BE: ovdje se radi o krušnim jedinicama koje se može izračunati.

 

  isprintaj članak