Čuda spolnosti
Muški fetus ima sposobnost erekcije dok je majka u zadnjem tromjesečju trudnoće. ...
Uvjet maske: izbjegavajte diskriminaciju, spriječite isključenje
Maske su trenutno obavezne na mnogim mjestima. Diskriminacija ljudi koji su vani u javnosti bez zaštite usta nije neuobičajena. Nenošenje maski može imati zdrav ...
Okus seksa
Pojedeno utječe na okus tijela tijekom oralnog seksa. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Energetska vrijednost po obroku: 2880 kJ (700 kcal)
Objavljeno: 30.12.2020. 09:10  
Savijača od marcipana s jabučnom kašom
Savijača od marcipana s jabučnom kašom

Savijača od marcipana s jabučnom kašom

Recept za četiri osobe


Sastojci:

4 kore tijesta za savijače

8 dag marcipana

6 dag mljevenih badema

10 dag mrvica od keksa (ili mljevenih piškota)

2 jaja

šećer u prahu

gustin

maslac

 

Za jabučnu kašu: 

2 jabuke

1/4 l bijelog vina

1 štapić cimeta

 

Postupak:

1. Žumanjke s dvije velike žlice šećera u prahu izmiješati u žitku smjesu (sve dok ne dobije svijetlu boju). Dodati mrvice i bademe.

2. Bjelanjke s jednom malom žličicom gustina istući u snijeg. Snijeg umiješati u smjesu žumanjka, u to pomoću ribeža nastrugati marcipan.

3. Jednu koru tijesta za savijaču položiti na radnu površinu, premazati rastopljenim maslacem i na to staviti drugu koru tijesta. Polovicu nadjeva raširiti po gornjoj površini tijesta, bočne rubove premazati maslacem, podviti ih i zamotati savijaču. Izvana premazati maslacem. Drugu savijaču pripremiti na isti način. Peći na 180°C približno 12 minuta.

4. Oguliti jabuke, usitniti, kuhati s vinom, šećerom i cimetom. Ukloniti cimet, napraviti kašu od jabuka, eventualno začiniti gorkim likerom amaretto.

 

Vrijeme pripreme: 25 minuta

Energetska vrijednost po obroku: 2880 kJ (700 kcal)

  isprintaj članak