Kruh
Za Abrahama Židovi još nisu znali peći u kiselo umiješani kruh, ali ga već Mosije spominje u svom zakonodavstvu. ...
Dio kuhinja snižen za 40% i još nude 20% u Lesnini XXXL
Dio ponude kuhinja trenutačno je sniženo čak 40%, a moguće je ostvariti i dodatnih 20% popusta. ...
Janjetina za prste polizati!
Otkrivamo tajne kakve ni bake ne znaju ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Vožnja brodom uz vodiče i multimedijalne tablete
Objavljeno: 19.06.2019. 15:06  
Saznajte kako posjetiti nedavno otvorenu tvrđavu sv. Nikole u Šibeniku
Saznajte kako posjetiti nedavno otvorenu tvrđavu sv. Nikole u Šibeniku

U subotu je za posjetitelje svečano otvorena tvrđava sv. Nikole, druga znamenitost koja se iz toga grada našla na popisu UNESCO-ove zaštićene baštine. Otvorenju su prethodili najnužniji radovi kako bi se tvrđavu uopće moglo otvoriti te kako bi se napokon mogao započeti vrednovati njezin turistička, kulturna i gospodarska mogućnost. 

Do tvrđave se može doći isključivo brodom koji će polaziti iz Šibenika s mula Krke. Brod će do polovice listopada ove godine polaziti četiri do pet puta dnevno. Cjelokupni doživljaj, koji uključuje vožnju brodom kroz kanal sv. Ante i posjet tvrđavi sv. Nikole traje oko dva sata. Ulaznice, po cijeni od 130 kuna za odrasle, može se kupiti na prodajnom mjestu na šibenskoj rivi ili putem online trgovine na adresi www.kanal-svetog-ante.com.

"Cijena uključuje vožnju brodom, ulaznicu za tvrđavu sv. Nikole, mobilni multimedijalni višejezični vodič za svakog posjetitelja, školovano prateće osoblje i priču o jedinstvenoj prirodnoj pojavi. Stanovnicima Šibensko – kninske županije bit će od 17. do 28. lipnja omogućen besplatan posjet tvrđavi uz prethodnu rezervaciju i predočenje osobne iskaznice na prodajnom mjestu Info centra na Obali dr. Franje Tuđmana 4”, rekla je Anita Babačić Ajduk, ravnateljica Javne ustanove Priroda Šibensko-kninske županije koja je upravljala projektom proteklih godina.

U obnovu je uloženo oko pet milijuna kuna, od čega je čak četiri milijuna izdvojila Šibensko-kninska županija, dok je ostatak platilo Ministarstvo kulture. 

  isprintaj članak