Helsinški bijenale 2021., „Isto more“ od 12. lipnja do 26. rujna 2021. godine
Helsinški bijenale 2021., „Isto more“, održat će se na helsinškom otoku Vallisaari, od 12. lipnja do 26. rujna 2021. ...
Veseli balkoni
Dolaskom toplijih dana, kada prođu svi strahovi od ranojutarnjih mrazeva, počinjemo razmišljati o cvjetnim ukrasima na našim balkonima ili prozorskim daskama. ...
Tajanstveno došao i – otišao
Zbog sumnjivih okolnosti zadržali su ga u hotelskoj sobi sa čuvarom. Iz nje je tajanstveno nestao zajedno s dokumentima. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Recept za jednu tortu promjera 24 cm (ø)
Objavljeno: 20.01.2021. 11:57  
Schwarzwald torta s višnjama
Schwarzwald torta s višnjama

Schwarzwald torta s višnjama                             

Recept za 1 tortu promjera 24 cm (ø)

 

Sastojci:

4 žumanjka

40 g šećera

 

4 bjelanjka

80 g šećera

 

140 g brašna

40 g kakaa

 

Priprema:

Istući žumanjke i šećer. Od bjelanjaka i šećera istući snijeg. Obje mase pomiješati. Umiješati brašno i kakao te smjesu izliti u kalup za pečenje torte. Tortu peći oko 20 minuta na 170ºC. Tijesto izrezati na tri jednaka dijela. Jedan dio torte kojeg ste stavili kao podlogu obložiti obručem za torte. 

 

Čokoladna krema od slatkog vrhnja

3 dl slatkog vrhnja za tučeno slatko vrhnje (šlag)

100 g tamne čokoladne mase za preljev

Vrhnje zakuhati te dodati čokoladnu masu. Izmiksati štapnim mikserom te preko noći staviti u hladnjak. Idući dan kremu izmiksati te pomoću vrećice za ukrašavanje kremom napraviti tri kruga na pripremljenom biskvitu od kakaa. 

 

Smjesa od višanja:

1, 5 dl soka od kompota višanja

30 g šećera

20 g kukuruznog škroba

200 g kompota od višanja, iscijeđenih od soka te očišćenih od koštica

Sok od kompota i šećer zakuhati. Kukuruzni škrob pomiješati s dvije jušne žlice vode te pomiješati s kompotom. Dodati višnje, kratko prokuhati te potom ostaviti da se ohladi. Smjesu od višanja staviti na biskvit na kojem ste prethodno napravili tri kruga čokoladnom kremom te ukoliko ostane praznina, ispuniti ih čokoladnom kremom od vrhnja. Drugi dio kakao biskvita staviti na to te pritisnuti. 

 

Krema od vrhnja:

4 dl vrhnja za šlag

2 pakiranja učvršćivača za tučeno slatko vrhnje

15 g šećera

2 jušne žlice likera od višanja

naribana čokolada

Vrhnje, učvršćivač i šećer istući te umiješati liker od višanja. S polovicom kreme namazati tortu. Na to staviti treći dio kakao biskvita te ga namazati kremom od vrhnja. Preostalim vrhnjem ukrasiti tortu radeći rozete. Na rozete staviti višnje te tortu ukrasiti naribanom čokoladom.

  isprintaj članak