Biljke uz koje se kvalitetnije spava
Biljke koje puštaju kisik po noći koji pomaže u kvaliteti sna. ...
Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Indija i njena jela
Objavljeno: 07.09.2019. 11:35  
Shahi paneer
Shahi paneer

Shahi paneer

 

Sastojci

šalica tofua izrezanog na kockice

12 indijskih oraščića

2 narezane rajčice

1 čili papričica, nasjeckana

prstohvat sušenog đumbira

3 žlice hladno prešanog ulja

1 žlica kima

prstohvat češnjaka u prahu

1 žlica korijandera

1/4 žlice kurkume

1/4 žlice čilija u prahu

1/2 šalice jogurta

1 žlica šećera

1 žličica morske soli

1/4 žlice garam masale (indijska mješavina začina)

 

Priprema

Sitno nasjeckajte indijske oraščiće. Usitnite rajčicu, zeleni čili i đumbir. U tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri, blago popržite tofu. Izvadite ga iz tavice i stavite na papir da upije nepotrebnu masnoću.

Povećajte temperaturu i dodajte sjemenke kima dok ne popucaju,a tada dodajte češnjak te mješavinu rajčice, korijandera, kurkume i čilija. Mješavinu kuhajte povremeno miješajući.

Dodajte šećer, indijske oraščiće i jogurt. Kuhajte još minutu te dodajte šalicu slane vode.

Dodajte tofu i poklopite tavicu. Ostavite nekoliko minuta na srednje jakoj vatri, dodajte garam masalu, promiješajte i pustite da odstoji nekoliko minuta.

 

  isprintaj članak