Tajanstvena Magnetska brda (Leh, Himachal Pradesh) u Indiji
Ovdje se čini da vozila samostalno putuju uzbrdo bez motora! ...
Drevni kosturi poznati kao "Ljubavnici iz Modene" su mladići
Dva su mladića dakle, mogli biti ratni drugovi ili prijatelji, umrli zajedno tijekom okršaja i tako pokopani unutar istog groba “ ...
Mjesec na dan rođenja utječe na naše osobine
Ukoliko ste rpđeni u vrijeme punog Mjeseca potpuno ste drugačiji od osoba rođenih u doba polumjeseca. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Indija i njena jela
Objavljeno: 07.09.2019. 11:35  
Shahi paneer
Shahi paneer

Shahi paneer

 

Sastojci

šalica tofua izrezanog na kockice

12 indijskih oraščića

2 narezane rajčice

1 čili papričica, nasjeckana

prstohvat sušenog đumbira

3 žlice hladno prešanog ulja

1 žlica kima

prstohvat češnjaka u prahu

1 žlica korijandera

1/4 žlice kurkume

1/4 žlice čilija u prahu

1/2 šalice jogurta

1 žlica šećera

1 žličica morske soli

1/4 žlice garam masale (indijska mješavina začina)

 

Priprema

Sitno nasjeckajte indijske oraščiće. Usitnite rajčicu, zeleni čili i đumbir. U tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri, blago popržite tofu. Izvadite ga iz tavice i stavite na papir da upije nepotrebnu masnoću.

Povećajte temperaturu i dodajte sjemenke kima dok ne popucaju,a tada dodajte češnjak te mješavinu rajčice, korijandera, kurkume i čilija. Mješavinu kuhajte povremeno miješajući.

Dodajte šećer, indijske oraščiće i jogurt. Kuhajte još minutu te dodajte šalicu slane vode.

Dodajte tofu i poklopite tavicu. Ostavite nekoliko minuta na srednje jakoj vatri, dodajte garam masalu, promiješajte i pustite da odstoji nekoliko minuta.

 

  isprintaj članak