Prirodan hidrogel kao ekološko rješenje za suše
Bečki znanstvenici razvili su hidrogel od potpuno prirodnih sirovina koji dugoročno poboljšava kakvoću tla. ...
Glačalo i glačanje
Kada kupujete novo glačalo obavezno provjerite ima li odgovarajući atest tj. zadovoljava li sigurnosne sustave u našoj zemlji. ...
U Baški otvorena trgovina ručno rađenih mirisnih suvenira
Nakon što su se 15 godina prodavali na štandu, ručno rađeni suveniri Kiki dobili su trgovinu. Iako je dolazak turista na Krk neizvjestan, vlasnica obrta Suzana ...
Anketa


NALAZITE SE U
Indija i njena jela
Objavljeno: 07.09.2019. 11:35  
Shahi paneer
Shahi paneer

Shahi paneer

 

Sastojci

šalica tofua izrezanog na kockice

12 indijskih oraščića

2 narezane rajčice

1 čili papričica, nasjeckana

prstohvat sušenog đumbira

3 žlice hladno prešanog ulja

1 žlica kima

prstohvat češnjaka u prahu

1 žlica korijandera

1/4 žlice kurkume

1/4 žlice čilija u prahu

1/2 šalice jogurta

1 žlica šećera

1 žličica morske soli

1/4 žlice garam masale (indijska mješavina začina)

 

Priprema

Sitno nasjeckajte indijske oraščiće. Usitnite rajčicu, zeleni čili i đumbir. U tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri, blago popržite tofu. Izvadite ga iz tavice i stavite na papir da upije nepotrebnu masnoću.

Povećajte temperaturu i dodajte sjemenke kima dok ne popucaju,a tada dodajte češnjak te mješavinu rajčice, korijandera, kurkume i čilija. Mješavinu kuhajte povremeno miješajući.

Dodajte šećer, indijske oraščiće i jogurt. Kuhajte još minutu te dodajte šalicu slane vode.

Dodajte tofu i poklopite tavicu. Ostavite nekoliko minuta na srednje jakoj vatri, dodajte garam masalu, promiješajte i pustite da odstoji nekoliko minuta.

 

  isprintaj članak