Najčistiji zrak na svijetu
Znanstvenici su uvjereni da su pronašli najčistiji zrak koji uopće nije onečišćen ljudskim djelovanjem. ...
Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Indija i njena jela
Objavljeno: 07.09.2019. 11:35  
Shahi paneer
Shahi paneer

Shahi paneer

 

Sastojci

šalica tofua izrezanog na kockice

12 indijskih oraščića

2 narezane rajčice

1 čili papričica, nasjeckana

prstohvat sušenog đumbira

3 žlice hladno prešanog ulja

1 žlica kima

prstohvat češnjaka u prahu

1 žlica korijandera

1/4 žlice kurkume

1/4 žlice čilija u prahu

1/2 šalice jogurta

1 žlica šećera

1 žličica morske soli

1/4 žlice garam masale (indijska mješavina začina)

 

Priprema

Sitno nasjeckajte indijske oraščiće. Usitnite rajčicu, zeleni čili i đumbir. U tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri, blago popržite tofu. Izvadite ga iz tavice i stavite na papir da upije nepotrebnu masnoću.

Povećajte temperaturu i dodajte sjemenke kima dok ne popucaju,a tada dodajte češnjak te mješavinu rajčice, korijandera, kurkume i čilija. Mješavinu kuhajte povremeno miješajući.

Dodajte šećer, indijske oraščiće i jogurt. Kuhajte još minutu te dodajte šalicu slane vode.

Dodajte tofu i poklopite tavicu. Ostavite nekoliko minuta na srednje jakoj vatri, dodajte garam masalu, promiješajte i pustite da odstoji nekoliko minuta.

 

  isprintaj članak