U Baški otvorena trgovina ručno rađenih mirisnih suvenira
Nakon što su se 15 godina prodavali na štandu, ručno rađeni suveniri Kiki dobili su trgovinu. Iako je dolazak turista na Krk neizvjestan, vlasnica obrta Suzana ...
Paprika
Ostavimo li da plodovi potpuno dozriju na stabljici, paprika će prestati cvjetati. ...
Kako očistiti prijenosno računalo puno mikroba
Za vrijeme dok se suši pametno računalo upotrijebite vrijeme i operite ruke! Na taj način nećete vratiti klice na svoj novo dezinficirani uređaj. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Ublažavanje karantenskih ograničenja na Mariani
Objavljeno: 22.06.2020. 08:27  
Sjevernomarijanski otoci se otvaraju za turiste
Sjevernomarijanski otoci se otvaraju za turiste

Ralp DLG Torres, guverner Sjevernomarijanskih otoka

 

Sjevernomarijanaski otoci ublažili su karantenska ograničenja kako bi dočekali povratak turista. Tako su od subote turisti oslobođeni karantene ako se registriraju sustavom praćenja i pristankom na uzimanje uzoraka.

Turisti će također morati dokazati da su testirani najmanje šest dana prije dolaska, jer će u protivnom morati provesti pet dana u karanteni o svom trošku.

Sjeverna Marijana, koja je do sada imala 30 slučajeva zaraze i dvoje umrlih, pokušava se ponovno otvoriti turizmu kako bi spasila uništeno gospodarstvo.

U međuvremenu je Ralp DLG Torres, guverner Sjevernomarijanskih otoka, pisao američkom predsjedniku Donaldu Trumpu tražeći podršku u planu ponovnog pokretanja domaćeg turizma. Također mu je poslao kopiju Nacrta za obnovu turizma Marijane kojim, u suradnji s privatnim sektorom, žele ponovno dovoditi turiste iz Južne Koreje.

U pismu se navodi da Sjevernomarijanski otoci nastoji ponovno uspostaviti zrakoplovne veze s Južnom Korejom, a svaki će posjetitelj morati potvrditi negativan Covid-19 test obavljen u prethodna 72 sata od polijetanja.

__________________

Sjevernomarijanski otoci (Northern Mariana Islands) čini 14 otoka i više otočića smještenih sjeverno od Guama u duljini od približno 720 km.

  isprintaj članak