Prirodan hidrogel kao ekološko rješenje za suše
Bečki znanstvenici razvili su hidrogel od potpuno prirodnih sirovina koji dugoročno poboljšava kakvoću tla. ...
Glačalo i glačanje
Kada kupujete novo glačalo obavezno provjerite ima li odgovarajući atest tj. zadovoljava li sigurnosne sustave u našoj zemlji. ...
U Baški otvorena trgovina ručno rađenih mirisnih suvenira
Nakon što su se 15 godina prodavali na štandu, ručno rađeni suveniri Kiki dobili su trgovinu. Iako je dolazak turista na Krk neizvjestan, vlasnica obrta Suzana ...
Anketa


ŠkrletOVO PARTY 2018!
Objavljeno: 05.04.2018. 20:09  
ŠkrletOVO PARTY! u subotu, 7. travnja 2018., u Ivanić-Gradu
ŠkrletOVO PARTY! u subotu, 7. travnja 2018., u Ivanić-Gradu

ŠkrletOVO PARTY! Održat će se u subotu 7. travnja 2018. godine u Ivanić-Gradu, u zgradi Pučkog otvorenog učilišta, od 18-22 sata. To je događaj na kojem najpoznatiji moslavački proizvođači škrleta vinskim zaljubljenicima predstavljaju svoje škrlete te ostala vina iz vlastite proizvodnje. Posjetitelji kroz kušanje, razgovor i druženje s vinarima - Florijanović, Ilovčak, Jaram, Kezele, Miklaužić, Mikša, Trdenić i Voštinić-Klasnić, imaju priliku bolje upoznati ovu izvornu moslavačku sortu. Uz škrlete iz redovne berbe 2017., bit će predstavljena i posebna vina poput škrleta kasne berbe, orangea, odležanog pa čak i pjenušavog!

Kako bi ovo bio pravi vinski party, posjetitelje će zabavljati „Fine & Jazzy Bouquet“. Također ih očekuju i mali mesni zalogaji, hrskave bučnice te domaća bučina ulja, a za dugo sjećanje bit će i suvenira s motivima škrleta.

ŠkrletOVO PARTY! održava se u okviru ŠkrletOVA 2018, poludnevne manifestacije posvećene izvornoj moslavačkoj sorti škrlet. Program ovogodišnjeg, drugog po redu ŠkrletOVA u organizaciji Udruge škrlet Moslavina, Turističke zajednice i grada Ivanić-Grada, koji je ujedno i pokrovitelj manifestacije, sastoji se od stručnog dijela i ŠkrletOVO PARTY-ja! otvorenog za javnost.

Posljednjih nekoliko godina svjedočimo povratku ove pomalo zaboravljene i podcijenjene vinske sorte. Kao i brojne druge hrvatske izvorne sorte i škrlet je dugo zanemarivan, no uz iznimno zalaganje vinara i stručnjaka te potporu lokalne zajednice i vinskih zaljubljenika polako, ali sigurno nalazi svoj put do vinske publike.

Cijena ulaznice je 80 kuna, uz neograničenu pijenje vina. Za posjetitelje iz Zagreba organiziran je prijevoz po promotivnoj cijeni od 25 kuna. (T. Radić)

  isprintaj članak