Boraks – Počnite ga koristiti u svakodnevnom životu

Boraks je prirodni mineral koji nastaje sezonskim isparavanjem slanih jezera, a sastoji se od vode, natrija, kisika i bora. ...
Svaki peti rimski car rođen je u Srbiji
Jeste li znali da je od 18 rimskih careva, svaki peti rođen na području današnje Republike Srbije? ...
Kada krenemo hvalisavo pričati o tisuću otoka...
I sada zamislite izraz lica prosječnog Šveđanina kad mu neki naši veliki turistički stručnjaci, koji većinom nikada u životu nisu ni ljetovali u inozemstvu, kre ...
Anketa


NALAZITE SE U > Zdravlje
Antibiotici ipak nisu čudotvorni
Objavljeno: 10.12.2018. 12:21  
Šlajm i antibiotici
Šlajm i antibiotici

Antibiotici su zaista jedno od najvažnijih otkrića u medicini, ali ipak nisu čudotvorni! S njima valja oprezno postupati i paziti za koje bolesti će ih se upotrebljavati.

 

A kako su gripa i većina zaraza virusnog porijekla tu antibiotici ne mogu pomoći budući da liječe kod bolesti koje prouzrokuju bakterije. 

 

Najveći je problem što mnogi posegnu za antibioticima kada izlučevina (sekret, šlajm) iz nosa i/ili grla postane zelenkasta ne znajući da je to, zapravo, boja povezana s fazom bolesti. Naime, sekret tijekom bolesti mijenja boju od bijele, preko žućkaste, do zelenkaste, a na boju djeluje i dehidracija. Zato se ne spominje uzalud napomena kako, a ne samo kod povišene temperature, treba piti puno tekućine!

 

Stoga valja upamtiti kako boja izlučevine (šlajma) nije pouzdan znak za uporabu antibiotika za razliku kod ljudi koji se oporavljaju od operacije srca ili KOPB-a (kronične opstruktivne bolesti pluća), bolesti kod koje bioenergetske terapije odlično pomažu!

  isprintaj članak