Drevni kosturi poznati kao "Ljubavnici iz Modene" su mladići
Dva su mladića dakle, mogli biti ratni drugovi ili prijatelji, umrli zajedno tijekom okršaja i tako pokopani unutar istog groba “ ...
Mjesec na dan rođenja utječe na naše osobine
Ukoliko ste rpđeni u vrijeme punog Mjeseca potpuno ste drugačiji od osoba rođenih u doba polumjeseca. ...
Bosch započinje sezonu grijanja novim rap videozapisom
IFA 2019.: sezona počinje uz pametni i povezani sustav grijanja EasyControl ...
Anketa


NALAZITE SE U > Zdravlje
Antibiotici ipak nisu čudotvorni
Objavljeno: 10.12.2018. 12:21  
Šlajm i antibiotici
Šlajm i antibiotici

Antibiotici su zaista jedno od najvažnijih otkrića u medicini, ali ipak nisu čudotvorni! S njima valja oprezno postupati i paziti za koje bolesti će ih se upotrebljavati.

 

A kako su gripa i većina zaraza virusnog porijekla tu antibiotici ne mogu pomoći budući da liječe kod bolesti koje prouzrokuju bakterije. 

 

Najveći je problem što mnogi posegnu za antibioticima kada izlučevina (sekret, šlajm) iz nosa i/ili grla postane zelenkasta ne znajući da je to, zapravo, boja povezana s fazom bolesti. Naime, sekret tijekom bolesti mijenja boju od bijele, preko žućkaste, do zelenkaste, a na boju djeluje i dehidracija. Zato se ne spominje uzalud napomena kako, a ne samo kod povišene temperature, treba piti puno tekućine!

 

Stoga valja upamtiti kako boja izlučevine (šlajma) nije pouzdan znak za uporabu antibiotika za razliku kod ljudi koji se oporavljaju od operacije srca ili KOPB-a (kronične opstruktivne bolesti pluća), bolesti kod koje bioenergetske terapije odlično pomažu!

  isprintaj članak