Novozelandski portal AJ Hackett je tražio da napravi dogovor s Vanuatuom oko prava na bungee jumping
Na otoku Pentecost, jednom od 83 otoka koji čine Vanuatu, stanovnici vezuju vinovu lozu oko gležnjeva prije negoli skoče s 10-metarske drvene platforme. ...
Bečki javni prijevoz postavio nevjerojatan rekord
Autobusi i ovaj put prednjače po prijeđenoj udaljenosti – protekle su godine prevalili čak 39,6 milijuna kilometara. Slijede ih tramvaji s 22,9 milijuna te vlak ...
Biti elegantan muškarac
Postoje stvari o kojima ne razmišljamo, ali su toliko bitne za dojam koji ostavljamo. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Dobro se slaže s jelima od divljači i goveđim pečenjem.
Objavljeno: 16.09.2019. 10:15  
Slatko kisele kruške
Slatko kisele kruške

Slatko kisele kruške

 

Potrebno:

1 kg tvrdih krušaka  

sok od 2 limuna  

67,5 dag kristalnog šećera  

1 l jabučnog octa  

1/4 l vode 

3 štapića cimeta  

3 komada anisa  

1 čajna žlica crnog papra u zrnu   1 čajna žlica cijelih zrna pimenta (novi začin)

 

Priprema:

Kruške samo oguliti i okrenuti u soku od limuna, zatim s ostalim sastojcima staviti u veći lonac i zakuhati, nakon toga temperaturu sniziti i 45 minuta kuhati na maloj vatri. Kruške u vrućem stanju usipati u pripremljene staklenke, preliti octenim temeljcem - kruške moraju biti u cijelosti pokrivene tekućinom - i odmah dobro zatvoriti.

 

Uputa:

Dobro se slaže s jelima od divljači i goveđim pečenjem.

  isprintaj članak