Grad blizanca u Indiji
Ova neobičnost rođenja velikog broja blizanaca zabilježen je iu gradovima Igbo-Ora u Nigeriji i Cândido Godói u Brazilu. ...
Klice otporne na antibiotike šire se i u perilicama rublja
Klice otporne na antibiotike proširile su se i u perilice rublja u kućanstvima, ali i u dječjim bolnicama lako ih je naći ukoliko perete rublje novorođenčadi. ...
Kada snižavati cijene i koja je važnost ulaganja u ljude
Tijekom panela na HOW festivalu stalno se spominjalo Tursku kao konkurencija, a svi su sudionici zajedno zaključili da dugoročno gledano, spuštanje cijena nije ...
Anketa


NALAZITE SE U
Dobro se slaže s jelima od divljači i goveđim pečenjem.
Objavljeno: 16.09.2019. 10:15  
Slatko kisele kruške
Slatko kisele kruške

Slatko kisele kruške

 

Potrebno:

1 kg tvrdih krušaka  

sok od 2 limuna  

67,5 dag kristalnog šećera  

1 l jabučnog octa  

1/4 l vode 

3 štapića cimeta  

3 komada anisa  

1 čajna žlica crnog papra u zrnu   1 čajna žlica cijelih zrna pimenta (novi začin)

 

Priprema:

Kruške samo oguliti i okrenuti u soku od limuna, zatim s ostalim sastojcima staviti u veći lonac i zakuhati, nakon toga temperaturu sniziti i 45 minuta kuhati na maloj vatri. Kruške u vrućem stanju usipati u pripremljene staklenke, preliti octenim temeljcem - kruške moraju biti u cijelosti pokrivene tekućinom - i odmah dobro zatvoriti.

 

Uputa:

Dobro se slaže s jelima od divljači i goveđim pečenjem.

  isprintaj članak