Vidra uživa u ljubavnoj predigri

Razlog uništavanja vidri je bilo meso koje se mnogo tražilo u zemljama kršćanske vjere za vrijeme posta. ...
Programirani kvarovi uređaja odnose potrošačima novac
Predloženo glasanje da potrošači imaju pravo na popravak, što znači da im dijelovi moraju biti dostupni po razumnim cijenama tijekom očekivanog vijeka trajanja. ...
Tijekom karantene djeca zaboravljaju kako koristiti nož i vilicu
Tijekom karantene tijekom pandemije covida-19, većina djece u Engleskoj zaostala je u učenju, a neka su imala znatno pogoršane društvene vještine. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Dobro se slaže s jelima od divljači i goveđim pečenjem.
Objavljeno: 16.09.2019. 10:15  
Slatko kisele kruške
Slatko kisele kruške

Slatko kisele kruške

 

Potrebno:

1 kg tvrdih krušaka  

sok od 2 limuna  

67,5 dag kristalnog šećera  

1 l jabučnog octa  

1/4 l vode 

3 štapića cimeta  

3 komada anisa  

1 čajna žlica crnog papra u zrnu   1 čajna žlica cijelih zrna pimenta (novi začin)

 

Priprema:

Kruške samo oguliti i okrenuti u soku od limuna, zatim s ostalim sastojcima staviti u veći lonac i zakuhati, nakon toga temperaturu sniziti i 45 minuta kuhati na maloj vatri. Kruške u vrućem stanju usipati u pripremljene staklenke, preliti octenim temeljcem - kruške moraju biti u cijelosti pokrivene tekućinom - i odmah dobro zatvoriti.

 

Uputa:

Dobro se slaže s jelima od divljači i goveđim pečenjem.

  isprintaj članak