Život bez muke i nereda
Jeste li se sjetili kupiti jeftinu plastičnu foliju i njome zaštititi radnu površinu prilikom rada za koji smatrate da će je dosta zaprljati? Kad završite jedno ...
Pet načina kako pronaći pravog životnog partnera
Postoje razne stvari koje nekome mogu otežati pronalazak srodne duše, počevši od previše zauzetosti poslom, nespojivosti itd. Postoje čak i oni koji su odlučili ...
Kostarika je proglašena najsretnijom zemljom u Latinskoj Americi
Ovo istraživanje mjeri očekivano trajanje života, BDP po stanovniku, doživljaj korupcije, slobodu donošenja odluka, podršku drugih ljudi u teškim vremenima i ve ...
Anketa


NALAZITE SE U
Ljudi dnevno trebali jesti oko 150 do 200 grama bundeve i oko 30 do 40 grama sjemenki bundeve
Objavljeno: 17.10.2019. 08:49  
Slatko ukuhane bundeve
Slatko ukuhane bundeve

Slatko ukuhane bundeve

 

Potrebno:

80 dag bundeva (razdijeliti u komade, oguliti, očistiti od koštica i jestivi dio ploda izrezati u male komadiće)  

mješavina vinskog octa i vode (u odnosu 1 : 1)  

1 neobrađeni limun (izrezan u ploške)  

1 čajna žlica klinčića  

2 štapića cimeta  

malo limunovog soka  

50 dag kristalnog šećera  

1 l vode

 

Priprema:

Kockice bundeve preliti s mješavinom octa i vode i najbolje je ostaviti ih otpuštati preko noći.

Slijedeći dan kockice bundeve ocijediti i umetnuti naizmjenično s ploškama limuna, klinčacima i štapićima cimeta u staklenku, koja se može dobro zatvoriti. Preko svega preliti sok od limuna.

Od šećera i vode uz miješanje skuhati jaku šećernu otopinu i vrelu je preliti preko poslaganih komadića bundeve, nakon toga staklenku dobro zatvoriti.

  isprintaj članak