Najčistiji zrak na svijetu
Znanstvenici su uvjereni da su pronašli najčistiji zrak koji uopće nije onečišćen ljudskim djelovanjem. ...
Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Ljudi dnevno trebali jesti oko 150 do 200 grama bundeve i oko 30 do 40 grama sjemenki bundeve
Objavljeno: 17.10.2019. 08:49  
Slatko ukuhane bundeve
Slatko ukuhane bundeve

Slatko ukuhane bundeve

 

Potrebno:

80 dag bundeva (razdijeliti u komade, oguliti, očistiti od koštica i jestivi dio ploda izrezati u male komadiće)  

mješavina vinskog octa i vode (u odnosu 1 : 1)  

1 neobrađeni limun (izrezan u ploške)  

1 čajna žlica klinčića  

2 štapića cimeta  

malo limunovog soka  

50 dag kristalnog šećera  

1 l vode

 

Priprema:

Kockice bundeve preliti s mješavinom octa i vode i najbolje je ostaviti ih otpuštati preko noći.

Slijedeći dan kockice bundeve ocijediti i umetnuti naizmjenično s ploškama limuna, klinčacima i štapićima cimeta u staklenku, koja se može dobro zatvoriti. Preko svega preliti sok od limuna.

Od šećera i vode uz miješanje skuhati jaku šećernu otopinu i vrelu je preliti preko poslaganih komadića bundeve, nakon toga staklenku dobro zatvoriti.

  isprintaj članak