Vidra uživa u ljubavnoj predigri

Razlog uništavanja vidri je bilo meso koje se mnogo tražilo u zemljama kršćanske vjere za vrijeme posta. ...
Programirani kvarovi uređaja odnose potrošačima novac
Predloženo glasanje da potrošači imaju pravo na popravak, što znači da im dijelovi moraju biti dostupni po razumnim cijenama tijekom očekivanog vijeka trajanja. ...
Tijekom karantene djeca zaboravljaju kako koristiti nož i vilicu
Tijekom karantene tijekom pandemije covida-19, većina djece u Engleskoj zaostala je u učenju, a neka su imala znatno pogoršane društvene vještine. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Ljudi dnevno trebali jesti oko 150 do 200 grama bundeve i oko 30 do 40 grama sjemenki bundeve
Objavljeno: 17.10.2019. 08:49  
Slatko ukuhane bundeve
Slatko ukuhane bundeve

Slatko ukuhane bundeve

 

Potrebno:

80 dag bundeva (razdijeliti u komade, oguliti, očistiti od koštica i jestivi dio ploda izrezati u male komadiće)  

mješavina vinskog octa i vode (u odnosu 1 : 1)  

1 neobrađeni limun (izrezan u ploške)  

1 čajna žlica klinčića  

2 štapića cimeta  

malo limunovog soka  

50 dag kristalnog šećera  

1 l vode

 

Priprema:

Kockice bundeve preliti s mješavinom octa i vode i najbolje je ostaviti ih otpuštati preko noći.

Slijedeći dan kockice bundeve ocijediti i umetnuti naizmjenično s ploškama limuna, klinčacima i štapićima cimeta u staklenku, koja se može dobro zatvoriti. Preko svega preliti sok od limuna.

Od šećera i vode uz miješanje skuhati jaku šećernu otopinu i vrelu je preliti preko poslaganih komadića bundeve, nakon toga staklenku dobro zatvoriti.

  isprintaj članak