Mehanokemijska sinteza peptida ključnih za pojavu života na Zemlji
S obzirom da je kondenzacija slobodnih aminokiselina termodinamički nepovoljan proces u vodenom mediju, velika je nepoznanica kako je došlo do pojave peptida pr ...
Najgostoljubivije europske države prema LGBTQ osobama
Ujedinjeno Kraljevstvo drži svjetski rekord po tome što u parlamentu ima najviše članova LGBTQ zajednice, a 45 izabranih LGBTQ zastupnika izabrano je tijekom iz ...
Prvi slijepi kineski planinar popeo se na Mount Everest
Gospodin Zhang Hong, 46, koji je izgubio vid u 21. godini, prošli je ponedjeljak dovršio 8.849 metara visok himalajski poduhvat. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Ljudi dnevno trebali jesti oko 150 do 200 grama bundeve i oko 30 do 40 grama sjemenki bundeve
Objavljeno: 17.10.2019. 08:49  
Slatko ukuhane bundeve
Slatko ukuhane bundeve

Slatko ukuhane bundeve

 

Potrebno:

80 dag bundeva (razdijeliti u komade, oguliti, očistiti od koštica i jestivi dio ploda izrezati u male komadiće)  

mješavina vinskog octa i vode (u odnosu 1 : 1)  

1 neobrađeni limun (izrezan u ploške)  

1 čajna žlica klinčića  

2 štapića cimeta  

malo limunovog soka  

50 dag kristalnog šećera  

1 l vode

 

Priprema:

Kockice bundeve preliti s mješavinom octa i vode i najbolje je ostaviti ih otpuštati preko noći.

Slijedeći dan kockice bundeve ocijediti i umetnuti naizmjenično s ploškama limuna, klinčacima i štapićima cimeta u staklenku, koja se može dobro zatvoriti. Preko svega preliti sok od limuna.

Od šećera i vode uz miješanje skuhati jaku šećernu otopinu i vrelu je preliti preko poslaganih komadića bundeve, nakon toga staklenku dobro zatvoriti.

  isprintaj članak