Regresija - Povratak u prošle živote
Vjerujete li da možete proći kroz vlastitu smrt i opet živjeti ili sjetiti se trenutka rođenja i prvog pogleda na majku? Da, to možete doživjeti kroz regresiju. ...
Vidra uživa u ljubavnoj predigri

Razlog uništavanja vidri je bilo meso koje se mnogo tražilo u zemljama kršćanske vjere za vrijeme posta. ...
Programirani kvarovi uređaja odnose potrošačima novac
Predloženo glasanje da potrošači imaju pravo na popravak, što znači da im dijelovi moraju biti dostupni po razumnim cijenama tijekom očekivanog vijeka trajanja. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Ukusne su uz snažne paštete, jake složence iz zemljanih lonaca i seljački kruh
Objavljeno: 14.09.2019. 10:13  
Šljive s gorušicom
Šljive s gorušicom

Šljive s gorušicom

 

Potrebno:

2 kg šljiva (oprane i bez peteljke) 

35 cl octa od crvenog vina i jakog, pitkog crvenog vina  

35 cl jakog pitkog crvenog vina 

35 dag šećera za želiranje  

1 - 2 štapića cimeta  

6 klinčaca (karanfilovaca)  

2 jušne žlice zrna gorušice  

1 čajna žlica pimenta u zrnu  

po izboru 2 komada anisa  

sok i naribana kora 1 naranče (neobrađena)

 

Priprema:

Iz šljiva izvaditi koštice - kod toga zarezati samo jednu stranu, kako bi obje polovice ostale i dalje zajedno. Uz miješanje zakuhati ocat s crvenim vinom, šećerom za želiranje, štapićima cimeta, klinčicima, zrnima gorušice, pimenta, anisom, sokom i korom od naranče.

Šljive položiti u temeljac i otpuštati kod lagane vatre približno tri minute (ne smiju se raskuhati!). Plodove s rupičastom kutlačom podignuti i gusto poslagati u pripremljene staklenke. Temeljac još jednom zakuhati i s njime preliti šljive (u debljini prsta). Staklenke zatvoriti i pohraniti na hladno i tamno mjesto. Prije posluživanja šljive s gorušicom najmanje tri tjedna ostaviti da otpuštaju.

 

Upute: 

Ukusne su uz snažne paštete, jake složence iz zemljanih lonaca i seljački kruh.

Može se pripravljati i cijele plodove, ali ih se tada treba izbosti iglom, kako se ne bi raspuknuli pri kuhanju.

  isprintaj članak