Grad blizanca u Indiji
Ova neobičnost rođenja velikog broja blizanaca zabilježen je iu gradovima Igbo-Ora u Nigeriji i Cândido Godói u Brazilu. ...
Klice otporne na antibiotike šire se i u perilicama rublja
Klice otporne na antibiotike proširile su se i u perilice rublja u kućanstvima, ali i u dječjim bolnicama lako ih je naći ukoliko perete rublje novorođenčadi. ...
Kada snižavati cijene i koja je važnost ulaganja u ljude
Tijekom panela na HOW festivalu stalno se spominjalo Tursku kao konkurencija, a svi su sudionici zajedno zaključili da dugoročno gledano, spuštanje cijena nije ...
Anketa


NALAZITE SE U
Ukusne su uz snažne paštete, jake složence iz zemljanih lonaca i seljački kruh
Objavljeno: 14.09.2019. 10:13  
Šljive s gorušicom
Šljive s gorušicom

Šljive s gorušicom

 

Potrebno:

2 kg šljiva (oprane i bez peteljke) 

35 cl octa od crvenog vina i jakog, pitkog crvenog vina  

35 cl jakog pitkog crvenog vina 

35 dag šećera za želiranje  

1 - 2 štapića cimeta  

6 klinčaca (karanfilovaca)  

2 jušne žlice zrna gorušice  

1 čajna žlica pimenta u zrnu  

po izboru 2 komada anisa  

sok i naribana kora 1 naranče (neobrađena)

 

Priprema:

Iz šljiva izvaditi koštice - kod toga zarezati samo jednu stranu, kako bi obje polovice ostale i dalje zajedno. Uz miješanje zakuhati ocat s crvenim vinom, šećerom za želiranje, štapićima cimeta, klinčicima, zrnima gorušice, pimenta, anisom, sokom i korom od naranče.

Šljive položiti u temeljac i otpuštati kod lagane vatre približno tri minute (ne smiju se raskuhati!). Plodove s rupičastom kutlačom podignuti i gusto poslagati u pripremljene staklenke. Temeljac još jednom zakuhati i s njime preliti šljive (u debljini prsta). Staklenke zatvoriti i pohraniti na hladno i tamno mjesto. Prije posluživanja šljive s gorušicom najmanje tri tjedna ostaviti da otpuštaju.

 

Upute: 

Ukusne su uz snažne paštete, jake složence iz zemljanih lonaca i seljački kruh.

Može se pripravljati i cijele plodove, ali ih se tada treba izbosti iglom, kako se ne bi raspuknuli pri kuhanju.

  isprintaj članak