Zatvorenici u Rusiji vole čitati klasiku
"Da, čovjek je smrtan, ali to još ne bi bilo tako loše. Loše je to što je ponekad iznenada smrtonosan, to je odvratna stvar!" ...
Odmor i lopovi
Zaboravite na suosjećajnost na odmoru. Često će vam pristupati ljudi s pričama koje izazivaju suze, a da niste svjesni da je riječ o lopovima. ...
Najljepša mjesta za ronjenje
Ljeto i želja za odmorom nas privlače, a osobni užitak nam treba ipak biti na prvom mjestu! ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Hotelijeri i predstavnici raznih turističkih odredišta iz Slovenije predstavili su ponudu s kojom žele privući hrvatske goste.
Objavljeno: 08.04.2019. 10:54  
Slovenci s pet zvjezdica "napali" Zagreb
Slovenci s pet zvjezdica

Livija Kovač Kostantinovič, voditeljica Odjela za odnose s javnošću Slovenske turističke organizacije, istaknula je na radionici "Doživi Sloveniju” kako je 2018. godina bila za slovenski turizam rekordna i kako je sa šest milijuna turističkih dolazaka i 15,7 milijuna turističkih noćenja (8 % više dolazaka i 10 % više noćenja nego u 2017. godini), znatno premašen prosječan rast u Europi.  

Ključna države za Sloveniju iz kojih dolaze gosti su i dalje Njemačka, Italija, Austrija, a četvrto mjesto zauzimaju gosti iz Hrvatske. U prošloj godini 200 tisuća Hrvata ostvarilo je 16,4 % noćenja više negoli godinu ranije, a više su i potrošili (12,2 %). 

"Najviše gostiju iz Hrvatske uobičajeno se odlučuje za planinski turizam ili odmor u toplicama”, istaknula je Špela Kavčič, voditeljica prodaje hotela Jelovica sa Bleda koji u novu sezonu ulazi obnovljen, a predstavnici Termi Krka i Dolenjskih toplica pohvalili su se novim toboganima.

Duška Kaliniz, iz kulturno turističko rekreacijskog centra Radeče, ponudila je i splavarenje na Savi. 

Na prezentaciji se kušalo ekološki med „Pčelarstva Košale" , a sudionici su počlašćeni vinima vinarija: Vinarija Kregar iz Rogaške Slatine, Vina Dornberg s Bizeljskog, Radgonske gorice iz Gornje Radgone, Vinarija Graben s Bizeljskog, Albiana vina iz Dolenjskih toplica te Vinska kuća Emino iz Podčetrteka.

(T. Radić) 

 

  isprintaj članak