Prodaja kineskih 5G pametnih telefona trebala bi doseći 140 milijuna komada 2020. godine
Kineska prodaja 5G pametnih telefona u srpnju iznosila je blizu 14 milijuna komada, što je 239 posto više u odnosu na siječanj ...
Plesni stilovi koji će vam poboljšati tjelesnu spremnost
Ples je jedan od najvažnijih načina rješavanja kalorija, a istovremeno se zabavljate. ...
Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
U nevolji i ljubljanski aerodrom Jože Pučnik
Objavljeno: 24.09.2019. 15:46  
Slovenski Adria Airways obustavio letove jer je bez novaca
Slovenski Adria Airways obustavio letove jer je bez novaca

Iz Adria Airwaysa su priopćili kako su privremeno obustavili letove zbog nedostatka novca potrebnog za daljnje poslovanje i kako traže rješenje u suradnji s mogućim ulagačem s ciljem da njihovi zrakoplovi opet lete. Istovremeno su se ispričali putnicima i poslovnim partnerima.

Adria Airways, dobro je znati, od 2016. godine nije u slovenskom vlasništvu budući da je nakon privatizacije te godine prodan njemačkom fondu 4K Invest. Tada su prodali sve svoje zrakoplove ili su ih dali u zakup, a letjeli su sa zakupljenim letjelicama. 

Prema nekim izvorima dug te tvrtke s današnjim danom iznosi 60 milijuna eura. Kako su čak 50 posto putnika ljubljanske zračne luke putnici Adria Airwaysa očekuje se velike probleme u toj zračnoj luci koja će trebati pomoć. Tvrde da imaju planove, ali ih nisu otkrili.

Iako je slovenska vlada odbila pomoći, očekuje se pokretanje planova za pomoć zračnoj luci i promjene zakona za subvencioniranje ključnih letova.

  isprintaj članak