Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Vinari Zagrebačke županije očekuju turiste
Snimljen video kao poticaj turističkom obilasku vinara Zagrebačke županije ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
U nevolji i ljubljanski aerodrom Jože Pučnik
Objavljeno: 24.09.2019. 15:46  
Slovenski Adria Airways obustavio letove jer je bez novaca
Slovenski Adria Airways obustavio letove jer je bez novaca

Iz Adria Airwaysa su priopćili kako su privremeno obustavili letove zbog nedostatka novca potrebnog za daljnje poslovanje i kako traže rješenje u suradnji s mogućim ulagačem s ciljem da njihovi zrakoplovi opet lete. Istovremeno su se ispričali putnicima i poslovnim partnerima.

Adria Airways, dobro je znati, od 2016. godine nije u slovenskom vlasništvu budući da je nakon privatizacije te godine prodan njemačkom fondu 4K Invest. Tada su prodali sve svoje zrakoplove ili su ih dali u zakup, a letjeli su sa zakupljenim letjelicama. 

Prema nekim izvorima dug te tvrtke s današnjim danom iznosi 60 milijuna eura. Kako su čak 50 posto putnika ljubljanske zračne luke putnici Adria Airwaysa očekuje se velike probleme u toj zračnoj luci koja će trebati pomoć. Tvrde da imaju planove, ali ih nisu otkrili.

Iako je slovenska vlada odbila pomoći, očekuje se pokretanje planova za pomoć zračnoj luci i promjene zakona za subvencioniranje ključnih letova.

  isprintaj članak