Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Podržana je inicijativa EU-a za pokretanje turizma u Europi
Objavljeno: 14.05.2020. 22:31  
Smanjiti ograničenja za putovanja unutar Europske unije
Smanjiti ograničenja za putovanja unutar Europske unije

Snimio: Željko Marušić


Svjetsko vijeće za putovanja i turizam (WTTC) podržalo je novu inicijativu EU-a radi pomoći u ponovnom pokretanju odlazaka na ljetne praznika u Europi u 2020.godini.

Paket turizma i prometa Europske komisije osmišljen je kako bi bio osiguran dogovoreni pristup na europskoj razini, umanjio ograničenja i vratio promet.

Ovakavim potezom Europske komisije pojavila se nada da će se ovog ljeta postupno pokrenuti putovanja diljem Europe, istovremeno osiguravajući sigurnost i zdravlje putnika kao i onih koji rade u području putovanja i turizma.

 

Gloria Guevara, predsjednica i izvršni direktor WTTC-a izjavila je: „Oduševljeni smo što Europska komisija prepoznaje strateški značaj sektora putovanja i turizma, ne samo za europsko gospodarstvo, već i za povećanje broja radnih mjesta. Ova inicijativa potvrđuje da je sektor u kritičnoj stanju i da je potreban dugoročan put prema oporavku.

WTTC je u stalnoj raspravi s Europskom komisijom i potičemo sve države članice da slijede ove važne smjernice. Jaka koordinacija i suradnja diljem Europe izbjeći će jednostrane i djelomične mjere koje bi samo dovele do zbrke i poremećaja kako za putnike tako i za tvrtke.

U potpunosti podržavamo stajalište Europske komisije o karantenama i slažemo se da to ne bi trebalo biti potrebno ako su na mjestu polaska i dolaska predviđene odgovarajuće i učinkovite mjere zadržavanja za letove, trajekte, krstarenja, cestovni i željeznički promet. Pozivamo države članice da pažljivo razmisle prije nego što donesu odluku trebaju li se putnici kod dolaska samoizolirati jer bi to bio glavni razlog odvraćanje od putovanja i stavljanje tih zemalja u nepovoljni položaj u odnosu na konkurentske. Pozivamo vlade da pronađu alternativna rješenja, a ne da održavaju ili uvode mjere karantene dolaska, kao dio postpandemijskih ograničenja putovanja. Nakon što se putnik testira i potvrdi da je siguran za putovanje, daljnja ograničenja poput karantene ne bi trebala biti potrebna.”

  isprintaj članak