Novozelandski portal AJ Hackett je tražio da napravi dogovor s Vanuatuom oko prava na bungee jumping
Na otoku Pentecost, jednom od 83 otoka koji čine Vanuatu, stanovnici vezuju vinovu lozu oko gležnjeva prije negoli skoče s 10-metarske drvene platforme. ...
Bečki javni prijevoz postavio nevjerojatan rekord
Autobusi i ovaj put prednjače po prijeđenoj udaljenosti – protekle su godine prevalili čak 39,6 milijuna kilometara. Slijede ih tramvaji s 22,9 milijuna te vlak ...
Biti elegantan muškarac
Postoje stvari o kojima ne razmišljamo, ali su toliko bitne za dojam koji ostavljamo. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Dobro i za šećeraše
Objavljeno: 19.11.2014. 11:42  
Smuđ s gulašem
Smuđ s gulašem

Sjever Hrvatske je povijesno i kulinarski bio pod utjecajem najrazličitijih doseljenika, tako i Mađara.


Smuđ s gulašem

 

Potrebno za 4 osobe:

- gulaš:

500 g crvene paprike (prepolovljene, očišćene i na sitno narezane)

6 dl vode

1/16 l bijelog vina,

1 lovorov list

5 zrnaca bijelog papra

2 prstohvata soli

po 1 prstohvat kajenskog papra i šećera za želiranje, eventualno Gustin za vezanje (glatko zamiješan u hladnoj vodi)

320 g šparoga (očišćene, skuhane, ocijeđene i narezane na 1 cm duge komadiće)

- smuđ:

4 fileta smuđa po 100 g

sol

papar

nešto brašna

ulje, maslac

1 grančica timijana

eventualno kiselo vrhnje za ukrašavanje (glatko umiješano)

 

Priprema:

1) Za gulaš mekano ukuhati papriku u mješavini vode i vina (s lovorovim listom, zrncima papra i jednim prstohvatom soli), potom je fino izrezati (stroj za rezanje u obliku štapa), ocijediti na cjediljci i začiniti kajenskim paprom, solju i šećerom za želiranje (eventualno oprezno zgusnuti gustinom).

2) Komadiće šparoge umiješati u gulaš.

3) Filete smuđa posoliti, popapriti, uvaljati u brašno i hrskavo popeći u ulju na srednjoj vatri na strani gdje je koža. Dok je riba još lagano staklasta, dodati maslac i timijan.

4) Gulaš podijeliti na 4 velika duboka tanjura. Može ih se ih posipati s vrhnjem i na njega staviti filete smuđa.

 

Savjet: 

Ukrasiti kriškama pržene slanine i svježim začinima.

 

Hranidbena vrijednost: 346 kcal / 1450 kJ; masnoće: 21,6 g; balastne tvari: 6 g; kolesterol: 103 mg; kuhinjska sol: 2,1 g; bjelančevine: 26,2 g; KH: 9,3 g; BE: 0,3


  isprintaj članak