Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Dobro i za šećeraše
Objavljeno: 19.11.2014. 11:42  
Smuđ s gulašem
Smuđ s gulašem

Sjever Hrvatske je povijesno i kulinarski bio pod utjecajem najrazličitijih doseljenika, tako i Mađara.


Smuđ s gulašem

 

Potrebno za 4 osobe:

- gulaš:

500 g crvene paprike (prepolovljene, očišćene i na sitno narezane)

6 dl vode

1/16 l bijelog vina,

1 lovorov list

5 zrnaca bijelog papra

2 prstohvata soli

po 1 prstohvat kajenskog papra i šećera za želiranje, eventualno Gustin za vezanje (glatko zamiješan u hladnoj vodi)

320 g šparoga (očišćene, skuhane, ocijeđene i narezane na 1 cm duge komadiće)

- smuđ:

4 fileta smuđa po 100 g

sol

papar

nešto brašna

ulje, maslac

1 grančica timijana

eventualno kiselo vrhnje za ukrašavanje (glatko umiješano)

 

Priprema:

1) Za gulaš mekano ukuhati papriku u mješavini vode i vina (s lovorovim listom, zrncima papra i jednim prstohvatom soli), potom je fino izrezati (stroj za rezanje u obliku štapa), ocijediti na cjediljci i začiniti kajenskim paprom, solju i šećerom za želiranje (eventualno oprezno zgusnuti gustinom).

2) Komadiće šparoge umiješati u gulaš.

3) Filete smuđa posoliti, popapriti, uvaljati u brašno i hrskavo popeći u ulju na srednjoj vatri na strani gdje je koža. Dok je riba još lagano staklasta, dodati maslac i timijan.

4) Gulaš podijeliti na 4 velika duboka tanjura. Može ih se ih posipati s vrhnjem i na njega staviti filete smuđa.

 

Savjet: 

Ukrasiti kriškama pržene slanine i svježim začinima.

 

Hranidbena vrijednost: 346 kcal / 1450 kJ; masnoće: 21,6 g; balastne tvari: 6 g; kolesterol: 103 mg; kuhinjska sol: 2,1 g; bjelančevine: 26,2 g; KH: 9,3 g; BE: 0,3


  isprintaj članak