Hotel Russo-Balt u Moskvi - nevjerojatan hotel za ljubitelje secesije
Ako se želite osjećati pravim aristokratom, izaberite najbolji luksuzni butik hotel u Moskvi - hotel Russo Balt Moskva. ...
Jeste li seksi?
Ukus u oblačenju pokazuje, htjeli to ili ne, vaš smisao za erotsko prikazivanje. ...
Taj predivni Peking uskoro na programu HRT-a
HRT od 12. svibnja počinje s emitiranjem dokumentarnih filmova pod nazivom Taj predivni Peking. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Izmiješan hladnim postupkom i jako omiljen - sorbet
Objavljeno: 26.04.2021. 08:23  
Sorbet od limuna
Sorbet od limuna

Sorbet – to je sladoled u svojem najlakšem, najnježnijem obliku. Iz voćnog pirea i šećernog sirupa, ponekad također obogaćen prozračnim tučenim bjelanjkom. Bez masnoća na široko i daleko – samo čista, kremasta, ohlađena poslastica. A s obzirom da, naravno, niti jedan sorbet ne godi toliko kao onaj upravo svježe napravljen pročitajte kako ga se jednostavno priprema.

 

Sorbet od limuna

1.         Pripremiti sastojke: 3 do 4 neštrcana limuna, 125 g šećera, 300 ml vode. Jednu čeličnu posudu za miješanje i jedno malo cjedilo za zadržavanje koštica limuna, ribež za limunovu koricu.

2.         Napraviti šećerni sirup: Šećer s vodom prokuhati u plitkoj posudi od nehrđajućeg čelika. Pustiti da se kuha toliko dugo dok se šećer potpuno ne rastopi. Prije daljnje pripreme ga ostaviti da se malo ohladi.

3.         Dok se sirup hladi, pripremiti voće: Limune operite u vrućoj vodi i dobro ih istrljati tako da budu potpuno suhi. Naribajte koricu s dva limuna i ostaviti je strane. Sve limune iscijedite. Sok procijediti kroz cjedilo, umiješajte sirup pomiješan s koricom limuna.

4.         Zatim sirup od limuna ulijte u metalni oblik. Prekriti folijom i staviti hladiti u odjeljak zamrzivača najmanje dva do tri sata.

5.         Sad je na redu pravi trik: Kako bi sorbet postigao pravu prozračnost i u njemu ne bi ostali kristalići leda, smrznuti sirup prebaciti u mikser i jedanput ga, samo kratko, izmiješatii. To se naravno može učiniti i sa štapnim mikserom za izradu pirea.

6.         Gotovo. Sorbet je kremast, prozračan i svjež. Još ga treba sami lijepo ukrasiti. 

Jednako godi i ako ga se samo jede žlicom ili ga se liže, ali je također vrlo ukusan kao ljetno osvježavajuće piće preliven pjenušavim vinom ili prošekom. A možete ha prekriti i s tučenim slatkim vrhnjem i dodatno uživati!

  isprintaj članak