Prirodan hidrogel kao ekološko rješenje za suše
Bečki znanstvenici razvili su hidrogel od potpuno prirodnih sirovina koji dugoročno poboljšava kakvoću tla. ...
Glačalo i glačanje
Kada kupujete novo glačalo obavezno provjerite ima li odgovarajući atest tj. zadovoljava li sigurnosne sustave u našoj zemlji. ...
U Baški otvorena trgovina ručno rađenih mirisnih suvenira
Nakon što su se 15 godina prodavali na štandu, ručno rađeni suveniri Kiki dobili su trgovinu. Iako je dolazak turista na Krk neizvjestan, vlasnica obrta Suzana ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vinari i vinarstvo
Agrolaguna je predstavila nekoliko sorti Vina Laguna, maslinova ulja Ol Istria i istarske sireve Špin,
Objavljeno: 18.11.2019. 14:43  
Špin na zagrebačkoj špici
Špin na zagrebačkoj špici
  • Špin na zagrebačkoj špici
  • Špin na zagrebačkoj špici

Snimili: Marko Čolić i Silvija Munda


Na terasi Cheese bara na Europskom trgu u Zagrebu, Agrolaguna je predstavila nekoliko sorti Vina Laguna, maslinova ulja Ol Istria i istarske sireve Špin, a predstavljene su i ograničene serije vina, ulja i sira, nagrađene na svjetskim natjecanjima.

Liniju vina Festigia kušalo se iz velikih pakiranja - Magnum i Jeroboam (Malvazija istarska Festigia 2018., Malvazija istarska Festigia 2018., Malvazija istarska Riserva Vižinada 2015., Cabernet Sauvignon Festigia 2016., Merlot Festigia 2016, Castello Festigia 2016.). 

Od ograničenih serija predstavljeni su Malvazija istarska Riserva Akacija 2015., pjenušac Blanc de Moi – klasična metoda, Malvazija istarska Riserva Duga Maceracija 210 2012., Malvazija istarska kasna berba 2016., Terra Rossa Limited Edition 2018. i Riserva LV 2013.

 

Predstavljeni špin sirevi

Predstavljeni su i istarski špin sirevi: kravlji, miješani, ovčji, kravlji u teranu, kravlji  s tartufima i miješani sir u orahovom lišću.  Na Global cheese awards u Engleskoj sirevi Špin osvojili su dvije medalje i jednu oznaku Highly commended. Brončanu medalju su dobili Grana Istriano i sir s tartufima, dok je miješani sir u orahovom lišću dobio oznaku Highly commended. 

Na World cheese awards u Bergamu u Italiji mješani sir u orahovom lišću dobio je super zlato te je ušao u kategoriju najboljih sireva na svijetu – Major Winners. Gran Istriano osvojio je zlato, Istarski mladi sir srebro, a brončanu medalju dobili su ovčji, kravlji  i miješani sir.

Na svjetskom natjecanju „Emozioni dal Mondo: Merlot i Cabernet Insieme” Vina Laguna Castello Festigia, Riserva LV i Merlot Festigia osvojila su zlata pri čemu je Merlot Festigia osvojio i nagradu za najbolje hrvatsko vino na tom natjecanju, po odabiru novinara sudaca.

Uz vina i sireve kušalo se i ovogodišnje mlado ekstra djevičansko maslinovo ulje Ol Istria.

(Pripremio: Tomislav Radić)


  isprintaj članak