Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Vinari Zagrebačke županije očekuju turiste
Snimljen video kao poticaj turističkom obilasku vinara Zagrebačke županije ...
Cvjetni balkoni su raskoš za oči
Nema svaki ljubitelj cvijeća vlastiti vrt. Ali već i cvjetna raskoš u prozorskoj kutiji za cvijeće razveseljava srce i oko! ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
Ministarstva zdravlja Republike Srbije promovira zdravstveni turizam
Objavljeno: 10.07.2019. 10:17  
Srbija otvara vrata zdravstvenom turizmu
Srbija otvara vrata zdravstvenom turizmu

Strategijom razvoja turizma do 2025. godine Srbija je zdravstveni turizam odredila kao jedan od proizvoda od posebnog značaja za razvoj turističkog gospodarstva. Razlog je i činjenica kako se svijetu godišnje zabilježi oko 12 milijuna prekograničnih pacijenata koji u prosjeku troše 3.800 do 6.000 dolara po posjeti liječniku i zemlji.

Strance, uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije, liječe stručnjaci u više od 60 ordinacija na području cijele Srbije, prije svega stomatolozi i estetski kirurzi. Do sada je više od 60 ordinacija i klinika dobilo je certifikat Ministarstva zdravlja RS da se mogu baviti zdravstvenim turizmom, a koje ih predstavlja na sajmovima i prezentacijama u svijetu. 

Iako su trenutno najtraženiji stomatolozi i usluge kirurga plastične kirurgije, strancima će, nadasve Europljanima i stanovnicima Sjeverne Amerike, ubuduće biti više promovirane ortopedske operacije i zahvati na srcu. Procjenjuje se da 203 milijuna Europljana godišnje ode na putovanja radi zdravstvenih razloga i da na njima potroše 115 milijardi eura. 

U promidžbu se dosta ulaže pa će u kolovozu, u organizaciji Ministarstva zdravlja, u Srbiju doći 50 novinara iz skandinavskih zemalja koji će izvještavati o mogućnostima Srbije u zdravstvenom turizmu.

U Srbiji smatraju kako godišnje mogu privući 100.000 pacijenata budući da su zdravstvene usluge i do 15 puta jeftinije negoli u zapadnim državama, a uključuju medicinsku njegu poslije operacije, put i smještaj. Estetske operacije su dvostruko jeftinije, a o stomatološkim usluga da i ne govorimo.

 

  isprintaj članak