Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Bolje smrad negoli ujutro svježe donje rublje
Međunarodni istraživački tim izvijestio je prošle godine da miris znoja zbog određenih kemikalija može usrećiti druge ljude. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Zdravlje
Lukom do zdravlja na starinski način
Objavljeno: 28.10.2019. 16:15  
Stavite pola glavice luka u čarapu
Stavite pola glavice luka u čarapu

Ako luk stavite u čarapu, možete pomoći tijelu da ozdravi sljedeće bolesti i simptome:

 

Gubitak kose: 

Skuhajte oguljenog luk u vodi. Ostavite da se ohladi i operite kosu ovom tekućinom. Pomaže protiv prhuti i potiče rast kose.

 

Kronični kašalj: 

Prepolovite oguljeni luk i pospite sučelja šećerom. Pričekajte približno sat vremena, a zatim ga pojedite. Osjetit ćete vruć okus, ali pomoći će vam kod vašeg kroničnog kašlja!

 

Kašalj i kašalj u predjelu prsa: 

Izrežite oguljeni luk i sitno ga nasjeckajte, te ga pomiješajte s 1-2 žlice kokosovog ulja. Nastalu pastu nanesite na zahvaćeno područje dojke. Pokrijte kuhinjskim ručnikom i pričekajte. Isparavanje luka će vam pomoći.

 

Upala srednjeg uha (otitis):

Ovo je mnogima dobro poznata metoda. Prepolovite oguljeni luk i stavite svaki s ravnom stranom na uha. Pričvrstite ih vrpcom za glavu i ostavite nekoliko sati. Ako ne želite staviti luk izravno na kožu, možete ga staviti u tanku čarapu.

 

Ugrizi kukaca: 

Jednostavno ubrizgajte ili trljajte sok od luka na mjesto uboda. To će ublažiti osjećaj boli i svrbež se neće pojavljivati!

 

Groznica: 

Prepolovite oguljeni luk. Premažite tabane s malo kokosovog ulja, a zatim stavite kriške luka na njih. Kako bi polovice ostale na mjestu najbolje ih je pričvrstiti nekom ljepljivom vrpcom, preko toga navući čarape. Ostavite tako preko noći. Iznenadit ćete se koliko je luk učinkovit!

  isprintaj članak