Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Zdravlje
Bol ili ukočenosti ručnog zgloba, ruku i podlaktica
Objavljeno: 17.10.2019. 08:24  
Štetni učinak mobitela: bolni zglobovi
Štetni učinak mobitela: bolni zglobovi

Snimio: Željko Marušić


Još jedna uobičajena popratna pojava kod uporabe pametnih telefona su bol ili ukočenosti ručnog zgloba, ruku i podlaktica kao posljedica ponavljajućih finih motoričkih aktivnosti kao što su slanje poruka i igranje igrica na mobitelima, tabletima, prijenosnim računalima i slično. 

Često korištenje tih uređaja uzrokuje jake bolove u zglobovima, krutost ručnih zglobova i gubitak snage. Da biste to izbjegli ili ako osjetite bol u zglobovima kao rezultat prekomjerne razmjene poruka ili igranja igrica, prvo činite redovite stanke i odmorite ruke. Osim toga, utrljajte led na područje koje uzrokuje bol, izmasirajte zglob na zapešću i izvodite vježbe na njemu.

Ukoliko je bol češća izbjegavajte tablete protiv boli i krenite na bioenergetske terapije koje su vrlo učinkovite u takvim slučajevima!

  isprintaj članak