Život bez muke i nereda
Jeste li se sjetili kupiti jeftinu plastičnu foliju i njome zaštititi radnu površinu prilikom rada za koji smatrate da će je dosta zaprljati? Kad završite jedno ...
Pet načina kako pronaći pravog životnog partnera
Postoje razne stvari koje nekome mogu otežati pronalazak srodne duše, počevši od previše zauzetosti poslom, nespojivosti itd. Postoje čak i oni koji su odlučili ...
Kostarika je proglašena najsretnijom zemljom u Latinskoj Americi
Ovo istraživanje mjeri očekivano trajanje života, BDP po stanovniku, doživljaj korupcije, slobodu donošenja odluka, podršku drugih ljudi u teškim vremenima i ve ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Osmi STIFF od 4. do 7. studenog 2021. u Rijeci
Objavljeno: 02.02.2021. 10:30  
STIFF – Međunarodni studentski filmski festival poziva autore da prijave svoje filmove
STIFF – Međunarodni studentski filmski festival poziva autore da prijave svoje filmove

Nakon sedam uspješnih izdanja i više od 350 prikazanih igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova iz cijelog svijeta, STIFF – Međunarodni studentski filmski festival poziva autore da prijave svoje filmove na osmo izdanje koje će se održati od 4. do 7. studenog 2021. u Rijeci.

Za Natjecateljski program STIFF-a mogu se prijaviti studentski igrani, dokumentarni i animirani filmovi u trajanju do 60 minuta, nastali nakon 1. siječnja 2018. godine. Prijave su otvorene i za debitantske radove bivših studenata filma te eksperimentalne filmove.

Filmovi trebaju biti na engleskom jeziku ili imati podnaslove na engleskom jeziku te ih se prima isključivo putem Film Freeway platforme.

STIFF film festival je kao i uvijek otvoren po pitanju sadržaja, stoga primaju filmove različitih tema, no ove godine posebnu pažnju daju tijelu. Želja im je produbiti razumijevanje odnosa tjelesnosti i pokretne slike kroz promišljanje tijela autora, tijela filma, tijela gledatelja i tijela u filmu.

Kako kultura oblikuje tijelo i upisuje u njega različita značenja? Povezuje li nas naše tijelo sa svijetom ili nas od njega odvaja? Jesmo li nadišli tabu tjelesnosti? Kada je tijelo medij spoznavanja, interakcije i intimnosti sa svijetom, a kada je prostor nelagode i sputanosti?

Žiri festivala birat će najbolji igrani, dokumentarni i animirani film, a i publika će imati priliku izabrati svog pobjednika. Posebna priznanja mogu biti dodijeljena izuzetnim talentima. Prijave se prima sve do 30. svibnja 2021. godine.

_________________

Međunarodni studentski filmski festival / Student International Film Festival (STIFF) prvi je hrvatski međunarodni festival koji je posvećen isključivo studentskom filmu. Pokrenut je u produkciji Filmaktiva i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci s ciljem predstavljanja najbolje svjetske studentske filmske produkcije. Posvećen je promociji studentskih filmskih radova i osnaživanju filmske i video produkcije u Hrvatskoj i u regiji. Pružajući uvid u radove kolega filmaša, potiče razmjenu ideja i prekograničnu suradnju u području filma, videa i animacije. Ulaz na projekcije ovog neprofitnog festivala je besplatan i to s ciljem upoznavanja što šire publike s iznimno kvalitetnim studentskim filmovima iz cijeloga svijeta.

STIFF je organiziran u partnerstvu sa Art-kinom, a sufinanciran sredstvima Sveučilišta u Rijeci, HAVC-a, Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

  isprintaj članak