Lički proizvodi u NP Plitvička jezera
I ove godine je otvoreno prodajno mjesto Lika Quality s ličkim proizvodima u NP Plitvička jezera. ...
Aleja duhova u Indiji
Praćenje ovih svjetala može natjerati ljude da izgube orijentaciju i čak dovesti do utapanja ...
Šarene maske za lice dobivaju na popularnosti u Južnoj Koreji
Poznata glumica Kim Hye-soo objavila je na društvenim mrežama svoju fotografiju s maskom neonske boje. Fotografija je privukla velik broj klikova i lajkova. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Savjeti za putovanja
Prednosti kampiranja je što uvijek možete složiti šator i otići nekamo drugdje
Objavljeno: 02.06.2017. 09:24  
Što je potrebno za kampiranje?
Što je potrebno za kampiranje?

Privlači vas izazov i skloni ste pustolovini, pa razmišljate o kampiranju. No, nikada još niste kampirali i ne znate što vas sve čeka? Pročitajte što je sve neophodno kako bi vam odmor prošao što ljepše.

Ukoliko u kampu želite ostati desetak dana, tada trebati uzeti stvari za toliko dana, no to nipošto ne znači da nosite sa sobom večernju toaletu, nekoliko pari cipela, “brdo” make-upa i drugog jer vam to uopće neće trebati. Dovoljno je ponijeti kupaći kostim, donje rublje, nekoliko majica, dvoje hlača i dvoje kratkih hlača, tenisice, sandale te nešto toplije za ljetne večeri. Uz pripravke za osobnu higijenu trebate uzeti i prašak za pranje rublja, posuđe, obaveznu prvu pomoć, sredstva protiv vrućice komaraca i slično.

 

Neophodne stvari za kampiranje

Neophodni su vreća za spavanje, karimat, odnosno spužva i šator za dvije osobe, ako na kampiranje idete u paru. Sve to možete nabaviti već za 2000 kuna za dvije osobe.

Kada se odlučite na kampiranje morate biti svjesni da ćete hranu pripremati sami iako u nekim kampovima postoje gostionice. Relativno jeftino možete kuhati koristeći kartušu kuhalo (stoji 130 kn) dok bombice stoje deset kuna. Jedna bombica traje pet sati. Uz to vam je potrebna i svjetiljka koju možete nabaviti za 120 kuna. Posuđe u kojem ćete pripremati i jesti hranu možete uzeti od kuće, i to dva tanjura, zdjelu i čajnik.

Ako imate četveročlanu obitelj, za kompletnu opremu koja će vam trajati pet godina, trebat ćete izdvojiti do 4000 kuna.


Kućni red u kampovima

Ako ste mladi i željni zabave moramo vas upozoriti da u kampovima postoji kućni red. U 22 sata počinje mir. No, ukoliko je društvo veselo, pjeva i zabavlja se na odgovarajući način, vje- rujte nam, nitko vam neće prigovoriti.

Prije postavljanja šatora pogledajte gdje je hladovina kako ne biste dobili sunčanicu. U šatoru niti slučajno ne smijete koristiti otvoreni plamen, pa koristite samo električni roštilj. Kamp je idealan za smirivanje živaca, pa u njemu nećete naići na živčane ljude.

 

Prednosti kampiranja

Koje su prednosti kampiranja nad ostalim oblicima smještaja i načina ljetovanja? Prvo je to što uvijek možete složiti šator i otići na neko drugo mjesto, ako vam se negdje ne svidi. Osim toga, ljudi kampiraju u društvu, što je prilika da se upoznaju i druže s ljudima sličnih pogleda na život. Kampirati može svatko. No, kampiranje može biti i udobnije. Oni koji vole udobnost odlučuju se na kamp kućice ili autodomove čije cijene često dosežu i 250.000 eura! Oni koji nemaju tako duboki džep mogu kampirati u obiteljskim šatorima po cijeni do 6000 kuna.

  isprintaj članak