Trnje – prostor i ljudi
U sklopu projekta Zagrebački kvartovi, Muzej grada Zagreba objavio je novu publikaciju, knjigu / katalog izložbe Trnje – prostor i ljudi. ...
Trebaju li muškarci častiti prilikom prvog spoja
Vječno je pitanje trebaju li muškarci častiti prilikom prvoga izlaska s nekom djevojkom (ženom). ...
Svjetski dan tune - bitne vrste koja zaslužuje to priznanje
Ribolov tune na Tihom oceanu nedvojbeno najbolji i najodrživiji na svijetu ...
Anketa


NALAZITE SE U > Fitness
Vaše tijelo žudi za šećerom ili hranom koja ima mnogo masnoća, ali morate se držati podalje od njih.
Objavljeno: 08.04.2019. 13:37  
Što jesti prije i poslije treninga
Što jesti prije i poslije treninga

Vježbe su teške i sve te tjelesne aktivnosti sigurno će vas učiniti gladnim. Međutim, kako biste bili sigurni da sav taj trud nije bio uzaludan, morate biti vrlo oprezni s onim što jedete. Vaše tijelo žudi za šećerom ili hranom koja ima mnogo masnoća, ali morate se držati podalje od njih. Dopušteno je, međutim, jesti neke namirnice koje su niskokalorične i koje će potaknuti vašu energiju i natjerati vas da počnete vježbati s mnogo više energije negoli inače ili ćete jednostavno ugasiti glad. Ovo su neki od njih:

 

Pšenični toast s bananama

Vježbanje zahtijeva puno energije. Ovo je primjer velikog obroka prije odlaska u teretanu. Voće, osobito banane, sadrži mnogo kalija i daje "tonu” energije za vježbanje. Toast od cjelovitog pšeničnog zrna također sadrži mnogo ugljikohidrata i pružit će vam puno energije za završetak cijelog treninga. Povrh svega, također je ukusan!

 

Omlet od povrća

Nakon što ste završili vježbanje, vaši mišići su "poštećeni” i cijelo tijelo je u bolovima. Potrebno vam je jelo koje će pomoći vašim mišićima da ponovo rastu i daju vam dovoljno energije do kraja dana. Omlet s povrćem preliven avokadom i pripremljen na maslinovom ulju učinit će sve ovo za vas. Avokado će pomoći vašem tijelu da upije monosaturirane masti s jedne strane, kao i vitamine koje povrće sadrži, kao što su vitamini A, D, K, E i više. Povrće vam daje dovoljno energije da se tijelo oporavi, a i ukusno je!

 

Smutiji

Smutiji su najbolji prijatelj svakog ovisnika o fitnessu. Lako ih je napraviti, vrlo su zdravi, imaju tonu energije i možete stvoriti sve vrste mješavina bez istraživanja za komplicirane online recepte. Smoothies se proizvode miješanjem raznih voća u miješalici. Preporučuje se također koristiti grčki jogurt i nešto žitarica u mješavini kako bi cijela mješavina bila gušća.

Možete piti sokove prije ili poslije treninga, jer vam daju obilje energije i lako se pripremaju. Možete ih nositi posvuda i ne držite se samo jednog recepta!

 

Losos i krumpir

Losos je riba jednadžba je za puno proteina. Povrh toga, losos sadrži bioaktivne peptide koji pomažu kod upale mišića i bolova u zglobovima. Krumpir, kuhan ili pečen na žaru, a nikako pržen, sadrži mnogo ugljikohidrata koji pomažu oporavku nakon snažnog vježbanja. Krumpir također obnavlja razinu glikogena, kojeg je potrebno nadopuniti nakon vježbanja.

 

Zobena kaša i voće

Zobena kaša je sjajna za jelo prije vježbanja jer ne oslobađa odjednom sav šećer u krvotoku, već postupno. Ova mješavina je sjajna za duge vježbe jer se nećete osjećati odjednom iscrpljeni. Moći ćete nastaviti vježbati zbog zobenog šećera. Svježe voće je odlično budući da su uglavnom vrlo vodeni i to će vas hidratizirati prije treninga.

 

Maslac od banana i jabuka 

Jabuka, kao i većina voća, sadrži mnogo zdravog šećera koji će, kada ga se ispusti u krvotok, učiniti da se osjećate energiziranije. Dodajte malo maslaca od badema na kriške jabuke kako biste spriječili da se želudac javlja tijekom treninga i - svi ste spremni!

 

Čokoladno mlijeko

Iako nikada ne biste vjerovali, postoje istraživanja koje dokazuju kako je čokoladno mlijeko jedan od najboljih napitaka koje možete popiti nakon treninga. Sadrži sve potrebne elemente za oporavak tijela nakon vježbanja. To su: tekućina, što znači da će zamijeniti sve tekućine koje ste izgubili nakon treninga, proteini ​​koji pomažu oporavku mišića nakon teškog treninga i – ukusno je! 

  isprintaj članak