Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Zdravlje
Pivo će pridonijeti većem mokrenju i potrebi dodatnog unosa tekućine
Objavljeno: 08.07.2019. 10:22  
Što ne smijete piti kod ljetnih vrućina
Što ne smijete piti kod ljetnih vrućina<br>

Slatka gazirana pića ne biste trebali piti po vrućini budući da njima ne možete utoliti žeđ zbog sadržanog šećera. S druge strane, u želji da utažite žeđ, popit ćete i do dvije litre takvog napitka što će dovesti do pojave suvišnog sala!

Ni kave ni pića s kofeinom, poput energetskih npr., nisu dobra u vrućim danima, kao ni alkoholna pića. Sva ona pridonose dehidraciji, a to baš ne biste željeli, zar ne?

Ipak postoji nešto što će vas razveseliti, a to su bijelo ili cno vino razblaženo vodom u omjeru 1:3 s kockom leda.

 

A za pivopije?

Pivo će pridonijeti većem mokrenju što znači da će biti potreban dodatni unos tekućine. Najbolje je popiti vodu. Preporuča se popiti svijetlo pivo, ali ne jače od 4,5 gradi.

 

A što ako ne smijete piti puno vode?

Danas na tržištu postoje raspršivači kojima ćete s vremena na vrijeme navlažiti lice, raspršiti vodu po podlakticama i pregibima na rukama i iza koljena, te sljepoočice. Isto tako, oni koji smiju piti ograničenu količinu vode iz zdravstvenih razloga, najčešće kod kroničnih bolesti, mogu isto tako u raspršivač (sprej) staviti pitku vodu i povremeno je raspršiti u usta! 

  isprintaj članak