Biljke uz koje se kvalitetnije spava
Biljke koje puštaju kisik po noći koji pomaže u kvaliteti sna. ...
Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Uživanje u savijačama usred polja kukuruza i pokraj izvora pitke vode
Objavljeno: 03.09.2019. 09:46  
ŠtrudlaFest 8. rujna u Jaškovu kraj Karlovca
ŠtrudlaFest 8. rujna u Jaškovu kraj Karlovca
  • ŠtrudlaFest 8. rujna u Jaškovu kraj Karlovca
  • ŠtrudlaFest 8. rujna u Jaškovu kraj Karlovca

Četvrto izdanje ŠtrudlaFesta održat će se 8. rujna, a okupit će pedesetak izlagača iz cijele Hrvatske, ali i ponuditi više od 70 različitih okusa savijače. Od onih klasičnih s jabukama ili sirom pa sve do onih s ružinim laticama, blitvom ili janjetinom te bezglutenskih. 

ŠtrudlaFest će započeti u 10 sati, a završiti u 19 sati. Uz kušanje savijača na raspolaganju će biti vožnje fijakerom, jahanje na konjima, višemetarske slamnate skulpture, gastronomske radionice za odrasle, radionice prirodne kozmetike, gladijatorske borbe. Posebno zanimljiv bit će Dječji kutak s mnogo stvaralačkih radionica i zabavnih igara.

Mnogobrojne osobe s televizije doći će podržati ovaj projekt koji čuva hrvatsku tradiciju i osnažuje kontinentalni turizam. Program će voditi glumac Zoran Pribičević, a njegova kolegica Doris Pinčić će voditi radionicu ''Moja najdraža štrudla'', a bit će tu i poznati kuhar Branko Ognjenović koji će skupa s Doris oko 15 sati proglasiti najbolju savijaču Hrvatske.

Ipak, ne zaboravimo da je upravo u Jaškovu, selu "štrudle", 2015. godine napravljena savijača koja je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda, a tajnu te savijače na radionici će vam otkriti teta Marica koja je prije četiri godine sudjelovala u ovom zahtjevnom spravljanju slasne poslastice. Posjetitelje će dočekati i najuzornija žena Hrvatske, koja će na licu mjesta pripremati vivodinsku poviticu. Gosti iz Slovenije otkrit će kako oni pripremaju štrudlu, a od gostiju s Rimskih dana iz Vinkovaca doznat ćemo jesu li i stari Rimljani pripremali ovu slasticu.Osim na glavnoj pozornici, program će se odvijati i u kuriji Jaškovo te u restoranu Žganjer. 

 

  isprintaj članak