Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
10. Student Day Festival ponudit će najveće koncertno događanje u svojoj povijesti s nastupomi više od 25 izvrsnih izvođača
Objavljeno: 10.05.2019. 16:15  
Student Day Festival slavi 10. rođendan: Uz Rudimental, stižu Vatra, Urban, TBF, Edo Maajka i brojni drugi
Student Day Festival slavi 10. rođendan: Uz Rudimental, stižu Vatra, Urban, TBF, Edo Maajka i brojni drugi

Vatra

 

Jubilarno, deseto izdanje Student Day Festivala, koje će biti održano od 13. do 18. svibnja u Rijeci, donosi dosad najbogatiji koncertni program. Dojmljivi popis izvođača predvodi Rudimental, skupina koja ima stotine milijuna obožavatelja diljem svijeta, a koja će s DJ setom nastupiti u petak, 17. svibnja. Uz britansku koncertnu senzaciju, tijekom dva festivalska dana na pozornicu na lokaciji Exportdrva na Delti stupit će i vrhunski domaći izvođači.

Prije Britanaca, na pozornici će se pojaviti dvije splitske hip-hop atrakcije: TBF i Krešo Bengalka. The Beat Fleet već gotovo tri desetljeća spada u sam vrh hrvatskog hip-hopa, a zahvaljujući izvrsnim tekstovima kojima odlično seciraju društvenu svakodnevicu, odavno su prešli iz žanrovskih granica među najpopularnije hrvatske bendove. Krešo Bengalka njihov je nešto mlađi kolega i sugrađanin, iza kojeg je deset godina glazbenog staža tijekom kojih se profilirao kao izvrstan kroničar priča s ulice u kojima su neizostavni motivi droga, alkohol i nasilje. Koncertni program u petak će otvoriti odlični mladi riječki rock band Fanaa nakon kojih će se na pozornicu popesti Generator, deveteročlana slovenska grupa čija je eklektična glazba nesputana žanrovima. 

Najpopularniji domaći rock bend, vinkovačka Vatra, nedugo pred nastup na 10. SDF-u izdala je 10. album, a ta „numerološka koincidencija" sasvim sigurno će rezultirati odličnom energijom u subotu, 18. svibnja, kada će Ivan Dečak i ekipa izvesti svoje nove i stare hitove.  Vatri kao nositelju programa drugog dana festivala, pridružit će se osebujni riječki rockerski pjesnik Damir Urban i njegova „četvorka" koji su uvijek posebno raspoloženi pred domaćom publikom, kao i Edo Maajka, reper kojeg su vještina slaganja rima i atraktivan stil doveli do ogromne popularnosti u čitavoj regiji. Subotnji program otvorit će studentski bend izabran od publike na koncertu koji će se dan ranije održati na Kampusu, nakon kojih će ozračje svojim funky ritmovima dodatno ugrijati Grapevine Babies, a koncertni program ovogodišnjeg SDF-a zaključit će opatijski kantautor Dražen Turina Šajeta. 

Uz glavni „floor", Exportdrvo na Delti tijekom dva dana ponovo će imati i KBS WareHouse floor koji u petak, 17. svibnja donosi zanimljivu mješavinu glazbenika s urbanim i elektroničkim predznakom. Program će otvoriti opatijska hip-hop grupa Reinkarnacija, nakon koje slijedi nastup zagrebačke trap atrakcije i nositelja novog vala hip-hop/trap izricaja, HIGH5. Tako energičan uvod dobit će još energičniji nastavak uz moćni house i techno koji će dominirati skladistem ExPort Drva sve do kraja festivala. Savršen prijelaz u elektroniku ponudit će Mecena, eksplozivnom fuzijom house i bass glazbe, zvuka karakterističnog za UK plesne podije, a glavne zvijezde veceri biti će dvije poznate i priznate dame rijecke DJ scene, Marina Karamarko i Ana Antonova uz support DJ iz Liminal i KBS Entertainment crewa.

Subota će donijeti kulminaciju i pretvoriti KBS WareHouse Floor u najveći party u regiji, čiji program predvodi poznati DJ, Darius Syrossian uz kojeg ce nastupiti i mnogi poznati regionalni DJ-i. Već tradicionalni closing (after)party odrzat će se u klubu Crkva u nedjelju ujutro.

Ulaz na koncertni program Student Day Festivala je slobodan, kao i na sve druge programe koji se odvijaju u sklopu ovogodišnjeg SDF-a, uz iznimku humanitarnih događanja. 


  isprintaj članak