Boje i psihološki učinak na nas
Pravilnim izborom boja možemo si uljepšati život i postići veće uspjehe. ...
Poznajete li svoj bicikl?
Bicikl kao superheroj - smanjuje emispuštanje ugljičnog dioksida, sprečava bolesti, stvara nova radna mjesta. ...
Kako potaknuti dijete na učenje
Djeca vole učiti, ali mnoga od njih već u ranoj dobi gube želju za učenjem. To je uglavnom zbog pritiska na njih ...
Anketa


NALAZITE SE U > Izdvojeno
Novčić je zasjao nakon pranja, ali mogao je napraviti i znatnu štetu
Objavljeno: 14.09.2020. 13:46  
Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja

Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju.

 

Kovanice

Vjerojatno se svakome od nas dogodilo da smo nehotice oprali novčić u stroju. Istina je da je on zasjao nakon pranja, ali mogao je napraviti i znatnu štetu.

Novac može ući u filter tijekom pranja i završiti svoje putovanje u odvodnoj crpki, gdje može uništiti lopatice. Može završiti i u odvodnom crijevu, začepiti ga i spriječiti odlazak vode.

 

Ključevi

"Gdje su moji ključevi?” – pita nje je koje si često postavljamo. Nadajte se da nisu u perilici. Temeljito pregledajte džepove odjeće prije pranja kako biste spriječili veću štetu koju mogu napraviti. Hrpa teških ključeva može oštetiti unutrašnjost perilice ili stakleni dio vrata.

 

Žica grudnjaka

Najmanje je šteta grudnjaka ukoliko završi u perilici, ali će žica naštetiti njoj. Žice grudnjaka mogu se otpustiti tijekom pranja u perilici rublja i oštetiti ostalu odjeću, ali i gumu na vratima stroja. Dakle, takav grudnjak valja prai samo ručno.

 

Dlaka kućnih ljubimaca

Ako vaš kućni ljubimac gubi dlaku u velikim količinama i ako se skuplja u klupka, očistite odjeću prije negoli je stavite u bubanj stroja. Dlaka će se tijekom pranja skupiti u veća klupka kpja mogu odvodno crijevo.

 

Tenisice i papuče

Papuče možete oprati i ručno. Izbjegavajte pranje tenisica, papuča, cipela s raznim malim plastičnim ili metalnim dijelovima. Cipele se mogu oštetiti tijekom pranja, često se dogodi da ljepilo popusti, a potplat otpadne, a manje čestice mogu se spustiti i u odvodnu cijev ili filter.

Stoga obavezno koristite posebne vrećice sa zatvaračem za pranje odjeće.

  isprintaj članak