Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) upozorava na prevare s korona virusom
WHO ističe da sve adrese WHO e-pošte završavaju s @ who.int. Slični pošiljatelji kao što su @ who.com, @ who.org ili @ who-safety.org nisu iz WHO-a. ...
Podstrek za bolju prehranu prilikom kupovine
Skrivene kalorijske zamke, masni zalogaji, zaslađena pića - supermarket je prepun nezdrave prehrane. Mnogi se potrošači pitaju: „Što još danas jesti sigurno?“ ...
Dubrovački hotel Kazbek prvi je hrvatski hotel koji se priključio svjetskoj cage-free inicijativi
Najveća politička kampanja za životinje iskorištavane u industriji hrane - europska građanska inicijativa Okončajmo doba kaveza čiji je krajnji cilj zabrana kav ...
Anketa


NALAZITE SE U > Najava zbivanja
Čak 8 novih imena upotpunjuje program ovogodišnjeg festivala SuperUho,
Objavljeno: 29.06.2016. 16:59  
SuperUho zaključuje glazbeni program festivala u Primoštenu!

Čak 8 novih imena upotpunjuje program ovogodišnjeg festivala SuperUho, a ta imena teško da mogu biti glazbeno raznolikija budući da pokrivaju fantastično širok spektar glazbenih stilova u rasponu od hip hopa preko free jazza do underground rocka i elektronike.

Zadnje u nizu velikih gostujućih imena SuperUha predstavlja njujorški pjesnik, glumac i velikan eksperimentalnog hip hopa Saul Williams. Rijetke su osobe koje u svom djelovanju objedinjuju toliko različitih umjetničkih formi, a da su u svima uspješne. Saul Williams je jedna od tih osoba koji je uz 5 izrazito hvaljenih studijskih albuma za sobom ostavio niz zapaženih uloga u nagrađivanim nezavisnim filmovima, a lista glazbenika i pjesnika s kojima je surađivao uistinu je respektabilna: Nine Inch Nails, Nas, The Fugees, Christian Alvarez, Blackalicious, Erykah Badu, KRS-One, Zack De La Rocha, De La Soul, DJ Krust, Sage Francis, Janelle Monae, Allen Ginsberg, Sonia Sanchez.

Domaće snage na ovogodišnjem festivalu predstavljat će jedno od najdugovječnijih i najpopularnijih, a istovremeno kreativno nepresušnih imena ovdašnjeg rock'n'rolla Pips, Chips & Videoclips, koji ne samo da glazbeno konstantno sazrijevaju i postaju sve bolji i bolji, što je rijetkost i u svjetskim okvirima za bend koji je toliko dugo na sceni, već ima i sve brojniju publiku što su uvjerljivo demonstrirali trijumfom 2014. godine u rasprodanoj maloj dvorani Doma sportova. Uz njih će se našoj publici predstaviti i hvaljeni mračni elektro pop dvojac Side Project koji vlastitu glazbu šarmantno opisuje kao graveyard pop, kao i energična garage gothic post-punk petorka Baden-Baden koja uživo već poslovično razvaljuje. Još jedan zagrebački kolektiv upotpunit će program ovogodišnjeg festivala, radi se o sekstetu Franz Kafka Ensemble čiju jezgru čine članovi Cul De Sac i danas nažalost nepostojećih Peach Pit, a koji u svojoj glazbi spaja math rock i free jazz tvoreći hipnotično bučnu plesnu glazbu. Kao zadnje u nizu domaćih imena predstavit će se novi šibenski rock'n'roll trojac Magul predvođen legendarnim gitaristom Antom Prginom koji se nakon dugog niza godina koje je proveo kao skladatelj i gitarist, napokon odlučio okušati i u ulozi pjevača što mu itekako dobro ide.

I za sam kraj predstavljamo dva sjajna imena iz susjednih nam država. Iako je Damir Avdić bio na popisu naših želja još od prvog Terranea, a potom i SuperUha, zbog vlastitih obaveza ova po mnogo čemu jedinstvena glazbena pojava, ne samo u Bosni i Hercegovini već i čitavoj Europi pa i svijetu, tek će se sad predstaviti publici ovog festivala. Bit će to sjajna prilika da se uživo čuje i vidi čovjeka izraslog unutar sarajevske hardcore scene, a koji se sam na sceni s gitarom u ruci i mikrofonom pred ustima nevjerojatno efektno obračunava s političkim, kulturnim i ostalim društvenim zlima koji nas okružuju.  Iz Slovenije nam dolazi dvojac koji s Damirom dijeli praksu da umjesto na pozornici u pravilu nastupaju ispred nje okruženi publikom. Zovu se It's Everyone Else, a svojim su nastupom na ljubljanskom Ment festivalu/konferenciji u veljači ove godine razorili sve prisutne uključujuči i organizatore SuperUha koji su odmah odlučili njihov suludi spoj industriala, hardcorea, noise, elektronike i popa uvrstiti u program festivala.

Konačni popis imena koja čine glavni program ovogodišnjeg festivala: Devendra Banhart, Mark Lanegan, Shobaleader One, Peter Hook & The Light, Mudhoney, Pips Chips & Videoclips, Saul Williams, Lightning Bolt, Damir Avdić, Žen, Side Project, It's Everyone Else, Franz Kafka Ensemble, Baden-Baden, Magul.

Pored glavnog programa koji će se odvijati na dvije pozornice smještene unutar kompleksa nekadašnjeg hotela Marina Lučica, SuperUho će u suradnji s generalnim sponzorom Iskonom gostima festivala predstaviti niz popratnih sadržaja, koji će se osim na prostoru odvijanja festivala realizirati i na festivalskoj plaži  koja je smještena na samo 70 metara udaljenosti od glavne festivalske lokacije.  Između teog mjesta i mora nalazit će se festivalski kamp smješten u gustoj borovoj šumi, a kao poveznicu kampa i glavne lokacije Iskon će urediti festivalsku zonu opuštanja koja će uz uživanje u hrani i piću u prekrasnom jadranskom ozračju ponuditi i zanimljive neglazbene sadržaje.

 

Informacije o ulaznicama!

Festivalske ulaznice može se kupiti po cijeni od 250 kn dok će im cijena na ulazu biti 290 kn.

Ulaznica za kamp smješten u gustoj borovoj šumi neposredno uz predivno primoštensko more stoje 150 kn.

  isprintaj članak