Iznenađujuće činjenice o fakultetima u SAD-u
Fakulteti se često međusobno natječu u tome koji je kampus najdomljiviji i koji će pridobiti najviše studenata. ...
Posjetili su 10 restorana brze hrane, nezadovoljni označavanjem alergena
Stručnjaci Međunarodnog instituta za potrošačka istraživanje (MIPOR) posjetili su 10 restorana brze hrane u pet slovenskih gradova i provjerili je li označavanj ...
Sa završenim studijem psihologije može se ostvariti krasan posao i napredovanje u njemu
Kako je područje psihologije toliko raznoliko, mogućnosti zaposlenja su beskrajne! ...
Anketa


Novost je Highlander.55 Velebit kao vikend pustolovina
Objavljeno: 15.07.2020. 19:03  
Svi putevi vode na Highlander Velebit 12. rujna na Zavižanu
Svi putevi vode na Highlander Velebit 12. rujna na Zavižanu

Snimio: Predrag Vučković

Poznata uzrečica: "Svi putevi vode u Rim" u Hrvatskoj glasi: "Svi putevi vode na Velebit’". To je slučaj i s Highlander Velebit Croatia čija trasa od 104 kilometra sudionike vodi najljepšim dijelovima Velebita i kroz čak dva Nacionalna parka – Sjeverni Velebit i Paklenicu, a početak će biti na Zavižanu 12. rujna 2020. godine.

Sudionici pustolovinu započinju na Zavižanu i prate trasu koja ih vodi kroz pet obaveznih kontrolnih točaka sve do cilja u Paklenici. Velebit ruta zamišljena je tako da je svatko, uz malo pripreme, može proći. Sudionici prolaze Premužićevom stazom koja služi kao svojevrsno zagrijavanje jer nakon druge kontrolne točke na Baškim Oštarijama, put vodi kroz Ramino korito – pravi planinarski test izdržljivosti. No, sve to se zaboravi uz predivan pogled na Jadransko more u suton koji se pruža s Panosa na kojem je smještena treća kontrolna točka. Posljednja kontrolna točka prije samog cilja nalazi se na Velikom Rujnu, gdje sudionici uživaju u jedinstvenom prizoru noćnog neba posutog milijunima zvijezda. 

Highlander Velebit Croatia ove se godine održava četvrti puta, a sudionici će prvi put imati priliku iskusiti Highlander.55 Velebit. Radi se o jednakoj količimi pustolovine života, ali u s kilometara koja je savršena za sve koji se tek žele okušati u planinarenju ili pobjeći od vreve grada na jedan vikend. Kao što i sam naziv govori Highlander55 ruta duga je 55 kilometara, a prolazi istim dijelom Highlander Velebit trase tako da sudionici ne će biti zakinuti za predivne prizore koji se mogu vidjeti samo s Premužićeve staze.

Završnica Highlander55 pustolovine života nalazi se na Baškim Oštarijama u kojima će sudionici dobiti medalje i priznanja, ali i ono najvažnije – naslov Highlandera.

  isprintaj članak