Iznenađujuće činjenice o fakultetima u SAD-u
Fakulteti se često međusobno natječu u tome koji je kampus najdomljiviji i koji će pridobiti najviše studenata. ...
Posjetili su 10 restorana brze hrane, nezadovoljni označavanjem alergena
Stručnjaci Međunarodnog instituta za potrošačka istraživanje (MIPOR) posjetili su 10 restorana brze hrane u pet slovenskih gradova i provjerili je li označavanj ...
Sa završenim studijem psihologije može se ostvariti krasan posao i napredovanje u njemu
Kako je područje psihologije toliko raznoliko, mogućnosti zaposlenja su beskrajne! ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Bogat ljetni ručak
Objavljeno: 08.07.2020. 14:52  
Svinjska jetrica u zelenom
Svinjska jetrica u zelenom

Svinjska jetrica u zelenom

 

Sastojci (za 4 osobe):

640 g svinjskih jetrica, narezanih na tanke odreske

120 g crvenog luka, narezanog na kriške

300 g zelenog graha, skuhanog ''al dente''

120 ml crnog vina

300 ml temeljca

peršin, sitno narezan 

40 g prženog luka

10 g kiselog vrhnja za ukrašavanje

ulje

 

Pire od krumpira:

900 g krumpira, brašnastog

10 g soli

70 g maslaca

160 ml vrućeg mlijeka

muškat, mljeveni

 

Priprema:

Svinjska jetrica narezati na tanke odreske. Luk lagano popržiti u tavi, dodati jetrica te i njih lagano popržiti. Zeleni grah skuhati ''al dente'', dodati jetricama u tavu, zaliti crnim vinom te doliti temeljca. Jelo začiniti solju i paprom. 

Oguljene krumpire skuhati u slanoj vodi, procijediti, pasirati, dodati maslac, sol i muškat te promiješati, polako uliti vruće mlijeko i promiješati. Pire začiniti muškatom. 

Prije posluživanja pripremiti pire od krumpira, a jetrica ukrasite s kiselim vrhnjem, nasjeckanim peršinom i preprženim lukom.

 

Savjet: Jetrica posoliti tek sasvim na kraju jer će inače biti pretvrda.

  isprintaj članak