Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Anketa


NALAZITE SE U
Poslužiti s povrćem ili pečenim krumpirom
Objavljeno: 22.04.2020. 08:40  
Svinjski kotleti s ratatouilleom
Svinjski kotleti s ratatouilleom<br>

Svinjski kotleti s ratatouilleom

 

Sastojci za dvije osobe:

2 svinjska kotleta

 

Ratatouille:

1 mali isjeckani luk

2 mala češnja isjeckanog češnjaka

1 patlidžan

1 tikvica

1 paprika

2 rajčice

1/8 l juhe

1 čajna žlica pirea od rajčica

sol

papar

jadranske začinske trave

sok od limuna

 

Priprema:

Povrće očistiti i izrezati u male kockice. Luk, patlidžan, tikvicu i papriku pirjati u vrućem maslinovom ulju. Dodati začinske trave i češnjak, sol i papar, umiješati pire od rajčica. Preliti juhom i omekšati pirjanjem pri niskoj temperaturi. Poslije otprilike 10 minuta dodati rajčice, začiniti sokom od limuna. 

Kotlete posoliti i popapriti i u tavi, pri visokoj temperaturi zapeći, a pri nižoj temperaturi dovršiti pečenje. Poslužiti s povrćem.

 

Dodatni prilog: pečeni krumpir.

 

Uputa: 

Upotrijebite tavu s debelim dnom, jer ona održava stalnu temperaturu ulja i sprečava isušivanje pečenja!

 

Vrijeme pripreme: 1 sat i 25 minuta.

  isprintaj članak