Sa završenim studijem psihologije može se ostvariti krasan posao i napredovanje u njemu
Kako je područje psihologije toliko raznoliko, mogućnosti zaposlenja su beskrajne! ...
Kako otjerati žohare iz doma
Kako se riješiti žohara prirodnim putem? Što ih drži daleko od kuće? ...
Zatvorenici u Rusiji vole čitati klasiku
"Da, čovjek je smrtan, ali to još ne bi bilo tako loše. Loše je to što je ponekad iznenada smrtonosan, to je odvratna stvar!" ...
Anketa


NALAZITE SE U
Poslužiti s povrćem ili pečenim krumpirom
Objavljeno: 22.04.2020. 08:40  
Svinjski kotleti s ratatouilleom
Svinjski kotleti s ratatouilleom<br>

Svinjski kotleti s ratatouilleom

 

Sastojci za dvije osobe:

2 svinjska kotleta

 

Ratatouille:

1 mali isjeckani luk

2 mala češnja isjeckanog češnjaka

1 patlidžan

1 tikvica

1 paprika

2 rajčice

1/8 l juhe

1 čajna žlica pirea od rajčica

sol

papar

jadranske začinske trave

sok od limuna

 

Priprema:

Povrće očistiti i izrezati u male kockice. Luk, patlidžan, tikvicu i papriku pirjati u vrućem maslinovom ulju. Dodati začinske trave i češnjak, sol i papar, umiješati pire od rajčica. Preliti juhom i omekšati pirjanjem pri niskoj temperaturi. Poslije otprilike 10 minuta dodati rajčice, začiniti sokom od limuna. 

Kotlete posoliti i popapriti i u tavi, pri visokoj temperaturi zapeći, a pri nižoj temperaturi dovršiti pečenje. Poslužiti s povrćem.

 

Dodatni prilog: pečeni krumpir.

 

Uputa: 

Upotrijebite tavu s debelim dnom, jer ona održava stalnu temperaturu ulja i sprečava isušivanje pečenja!

 

Vrijeme pripreme: 1 sat i 25 minuta.

  isprintaj članak