Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Vinari Zagrebačke županije očekuju turiste
Snimljen video kao poticaj turističkom obilasku vinara Zagrebačke županije ...
Cvjetni balkoni su raskoš za oči
Nema svaki ljubitelj cvijeća vlastiti vrt. Ali već i cvjetna raskoš u prozorskoj kutiji za cvijeće razveseljava srce i oko! ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Poslužiti s povrćem ili pečenim krumpirom
Objavljeno: 22.04.2020. 08:40  
Svinjski kotleti s ratatouilleom
Svinjski kotleti s ratatouilleom<br>

Svinjski kotleti s ratatouilleom

 

Sastojci za dvije osobe:

2 svinjska kotleta

 

Ratatouille:

1 mali isjeckani luk

2 mala češnja isjeckanog češnjaka

1 patlidžan

1 tikvica

1 paprika

2 rajčice

1/8 l juhe

1 čajna žlica pirea od rajčica

sol

papar

jadranske začinske trave

sok od limuna

 

Priprema:

Povrće očistiti i izrezati u male kockice. Luk, patlidžan, tikvicu i papriku pirjati u vrućem maslinovom ulju. Dodati začinske trave i češnjak, sol i papar, umiješati pire od rajčica. Preliti juhom i omekšati pirjanjem pri niskoj temperaturi. Poslije otprilike 10 minuta dodati rajčice, začiniti sokom od limuna. 

Kotlete posoliti i popapriti i u tavi, pri visokoj temperaturi zapeći, a pri nižoj temperaturi dovršiti pečenje. Poslužiti s povrćem.

 

Dodatni prilog: pečeni krumpir.

 

Uputa: 

Upotrijebite tavu s debelim dnom, jer ona održava stalnu temperaturu ulja i sprečava isušivanje pečenja!

 

Vrijeme pripreme: 1 sat i 25 minuta.

  isprintaj članak