Hotel Russo-Balt u Moskvi - nevjerojatan hotel za ljubitelje secesije
Ako se želite osjećati pravim aristokratom, izaberite najbolji luksuzni butik hotel u Moskvi - hotel Russo Balt Moskva. ...
Jeste li seksi?
Ukus u oblačenju pokazuje, htjeli to ili ne, vaš smisao za erotsko prikazivanje. ...
Taj predivni Peking uskoro na programu HRT-a
HRT od 12. svibnja počinje s emitiranjem dokumentarnih filmova pod nazivom Taj predivni Peking. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Poslužiti s povrćem ili pečenim krumpirom
Objavljeno: 22.04.2020. 08:40  
Svinjski kotleti s ratatouilleom
Svinjski kotleti s ratatouilleom<br>

Svinjski kotleti s ratatouilleom

 

Sastojci za dvije osobe:

2 svinjska kotleta

 

Ratatouille:

1 mali isjeckani luk

2 mala češnja isjeckanog češnjaka

1 patlidžan

1 tikvica

1 paprika

2 rajčice

1/8 l juhe

1 čajna žlica pirea od rajčica

sol

papar

jadranske začinske trave

sok od limuna

 

Priprema:

Povrće očistiti i izrezati u male kockice. Luk, patlidžan, tikvicu i papriku pirjati u vrućem maslinovom ulju. Dodati začinske trave i češnjak, sol i papar, umiješati pire od rajčica. Preliti juhom i omekšati pirjanjem pri niskoj temperaturi. Poslije otprilike 10 minuta dodati rajčice, začiniti sokom od limuna. 

Kotlete posoliti i popapriti i u tavi, pri visokoj temperaturi zapeći, a pri nižoj temperaturi dovršiti pečenje. Poslužiti s povrćem.

 

Dodatni prilog: pečeni krumpir.

 

Uputa: 

Upotrijebite tavu s debelim dnom, jer ona održava stalnu temperaturu ulja i sprečava isušivanje pečenja!

 

Vrijeme pripreme: 1 sat i 25 minuta.

  isprintaj članak