U Baški otvorena trgovina ručno rađenih mirisnih suvenira
Nakon što su se 15 godina prodavali na štandu, ručno rađeni suveniri Kiki dobili su trgovinu. Iako je dolazak turista na Krk neizvjestan, vlasnica obrta Suzana ...
Paprika
Ostavimo li da plodovi potpuno dozriju na stabljici, paprika će prestati cvjetati. ...
Kako očistiti prijenosno računalo puno mikroba
Za vrijeme dok se suši pametno računalo upotrijebite vrijeme i operite ruke! Na taj način nećete vratiti klice na svoj novo dezinficirani uređaj. ...
Anketa


Oliver Widmann, Noah Sandritter i Dominik Oswald u Vrboskoj
Objavljeno: 21.06.2020. 07:19  
Svjetska elita mountain bikea stiže u Vrbosku
Svjetska elita mountain bikea stiže u Vrbosku

Vrboska, gradić na Hvaru, koju se zbog brojnih malih mostova nazivaju i mala Venecija ovih dana će ugostiti svjetski poznate bicikliste discipline trial. 

Neki od njih već su u veljači boravili na otoku Hvaru, a činjenica da će se upravo tu ove godine dvostruki juniorski svjetski prvak Oliver Widmann pripremiti za prvo ovogodišnje međunarodno natjecanje u Poljskoj potvrđuje da otok Hvar postaje sve poznatiji i po cikloturizmu. 

Uz Widmanna u Vrbosku stižu i Noah Sandritter, svjetski viceprvak tima te Dominik Oswald, svjetski prvak 2019. godine, a svi su članovi njemačke reprezentacije. U sklopu slavlja sv. Ivana, 23. lipnja 2020. godine, ovi prikazat će svoje vještine kod Tvrđave u Vrboskoj , a gledateljima će biti ponuđena hrana i vina mjesnih proizvođača uz tradicionalno paljenje ognja u 21 sat uz nastup klape Kaštilac.

 

Već 29. i 30. lipnja 2020. godine, kada su dani sv. Petra čija crkvica je najstarija u Vrboskoj i potječe još iz 14. stoljeća, udruga maritimne zaštite Lantina svake godine dan prije slavlja priprema regatu.

  isprintaj članak