Boje i psihološki učinak na nas
Pravilnim izborom boja možemo si uljepšati život i postići veće uspjehe. ...
Poznajete li svoj bicikl?
Bicikl kao superheroj - smanjuje emispuštanje ugljičnog dioksida, sprečava bolesti, stvara nova radna mjesta. ...
Kako potaknuti dijete na učenje
Djeca vole učiti, ali mnoga od njih već u ranoj dobi gube želju za učenjem. To je uglavnom zbog pritiska na njih ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Hrvatska je omiljeno europsko i jadransko odredište koje treba osigurati
Objavljeno: 23.08.2020. 19:36  
Svjetsko vijeće za putovanja i turizam dodijelilo je Hrvatskoj „Međunarodnu oznaku za sigurna putovanja“
Svjetsko vijeće za putovanja i turizam dodijelilo je Hrvatskoj „Međunarodnu oznaku za sigurna putovanja“

Ministrica Nikolina Brnjac

Svjetsko vijeće za putovanja i turizam (WTTC), koje predstavlja privatni sektor putovanja i turizma, osmislilo je u svibnju ove godine posebnu oznaku za sigurna putovanja koje putnicima omogućuje prepoznavanje odredišta i tvrtki koje su usvojile svjetske standarde zdravstvene i higijenske zaštite.

Institucije država članica WTTC-a te udruženja u turističkoj industriji imaju ulogu ambasadora za sigurna putovanja koji svim sudionicima u turističkoj industriji, kao što su hoteli, restorani, zrakopovne tvrtke, organizatori putovanja, iznajmljivači vozila, tvrtke koje pružaju usluge prijevoza, zračne luke i slično, osiguravaju okvir za provedbu pravila o sigurnim putovanjima. Svi navedeni sudionici koji ispunjavaju određena pravila WTTC-a o zdravstvenoj sigurnosti i higijeni moći će se prijaviti za dobivanje i korištenje ove međunarodne oznake.

„Hrvatska je ponosna na suradnju s WTTC-om u ovim teškim vremenima za sve sudionike u turističkoj industriji. Kao omiljeno europsko i jadransko odredište, trudimo se suočiti sa svim poteškoćama i osigurati stabilnost i sigurnost stanovništvu i svim putnicima koji su nas odlučili posjetiti ove godine, unatoč trenutnim okolnostima. Da bi se omogućilo „novo normalno", pripremili smo potrebne sigurnosne postupke i mjere kako bi boravak turista u našoj državi učinili što ugodnijim i kako bi zaštitili zdravlje svih turista. Iskreno vjerujemo da će usklađivanje sa svjetskim pravilima WTTC-a biti sljedeći važan korak u osiguranju i uravnotyeživanju ne samo ove sezone, već će predstavljati i važan korak za održiv i pametan budući razvoj ovog vrlo važnog dijela gospodarstva” - izjavila je Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta.

  isprintaj članak