Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Pauk i kako ga se riješiti
Ako ih se želite riješiti nemojte im nauditi, ali ni sebe i svoje izložiti opasnim kemikalijama. ...
Vinari Zagrebačke županije očekuju turiste
Snimljen video kao poticaj turističkom obilasku vinara Zagrebačke županije ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti iz svijeta
U Francuskoj je zabilježeno gotovo 140.000 slučajeva Covida-19, dok ih je u Francuskoj Polineziji bilo 60
Objavljeno: 11.05.2020. 08:53  
Tahiti ustrajena na nastavku provjere na Covid-19 za dolaske iz Francuske
Tahiti ustrajena na nastavku provjere na Covid-19 za dolaske iz Francuske

Edouard Fritch, predsjednik Francuske Polinezije

 

Francuska polinezijska vlada kaže da će svatko tko uđe na njihovo područje s kopnene Francuske morati testirati na Covid-19 prije ulaska i ući u karantenu na dva tjedna po dolasku.

Predsjednik Edouard Fritch ponovio je uvjete povratka, odnosno ulaska, stanovnika Francuske Polinezije. Naglasio je da njihov povratak mora biti postupan zbog ograničenog smještaja za povratnike. Rekao je da je na raznim mjestima rezervirano više od 340 soba za oko 1000 stanovnika Francuske Polinezije registriranih u Parizu, a koji se žele vratiti.

Predsjednik  Fritch je rekao kako će svakih deset dana biti obavljen let iz Pariza u Papeete pod pokroviteljstvom francuske vlade kako bi prevezli domaće ljude na Tahiti. Tim za upravljanje krizama sastavlja popis koji određuje tko će imati pravo na prvi let. Izrazio je i nadu kako će do srpnja redovite zračne linije biti ponovno uspostavljene.

U Francuskoj je zabilježeno gotovo 140.000 slučajeva Covida-19, dok ih je u Francuskoj Polineziji bilo 60, od kojih je jedan uključivao pripadnika francuske vojske.

  isprintaj članak