Najčistiji zrak na svijetu
Znanstvenici su uvjereni da su pronašli najčistiji zrak koji uopće nije onečišćen ljudskim djelovanjem. ...
Znate li išta o kopačima zlata?

Garimpeiro (rudar - kopač) u Brazilu ili Mozambiku, galamsey u Gani ili rudari nindže u Mongoliji često su okosnica lokalnih gospodarstava. ...
Zašto su mnoge države počele kupovati zlato puno prije korona virusa
Zlatna groznica se nastavila posljednjih tjedana, što je vodeći pokazatelj zabrinjavajućeg vremena koje je pred nama. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Vijesti
Vremenske prognoze nisu preplašile čak 106 posada
Objavljeno: 11.11.2019. 16:11  
Taia 2 & White Goose, pobjednici 17. regate Jabuka
Taia 2 & White Goose, pobjednici 17. regate Jabuka

Dodjelom nagrada završeno je još jedno uspješno izdanje Regate Jabuka

 

U organizaciji Jedriličarskog kluba Tijat iz Vodica od 8.-10. studenog 2019.g. održana je 17. pučinska regata, popularna "Jabuka”. Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta regata nije krenula kako je bilo najavljeno te ove godine nije bilo veličanstvenog noćnog starta. Točno u sedam sati ujutro ujutro krenulo je 106 jedrilica. Još uvijek je puhalo jugo, ali na ugodnih 12 - 14 čvorova. 

Iako su vremenske prognoze u prethodnom tjednu najavljivale nepogodne vremenske uvjete na okupio se svejedno veliki broj posada. Kao i ranijih godina na regati je jedrio veliki broj posada iz desetak zemalja.

Jedrilo se rutu br. 2. Start Vodice - plić Sestre desnim bokom - otok Jabuka lijevim bokom - hrid Mulo lijevim bokom - cilj ispred Vodica. Iako su startali ujutro i pobjednik je ušao u cilj u 21:53:23 po mraku ovo je u stvarnom vremenu bila jedna od najbrže odjedrenih regata.

Ukupni pobjednik 17. izdanja regate Jabuka je jedrilica Taia 2 & White Goos, skipera Gorana Đorđevića, iz slovenskog kluba JK Loka Timing.

 

Tri prvoplasirane posade:

1. Taia 2 & White Goose - Arya 415 MOD

2. Facing Future - Club Swan 36

3. Toto Travel - Farr 40

 

  isprintaj članak