Ricci Guarnaccio prebacuje odlazak u Australiju na rujan ili listopad
Ricci Guarnaccio, bivša zvijezda Geordie Shorea, otkrio je da je koronavirus sabotirao njegove planove za preseljenje u Australiju. ...
Pandemija prijeti glađu u zemljama koje se oslanjaju na uvoz
Pandemija koronavirusa prijeti da će dovesti do nestašice hrane stotinama milijuna ljudi, posebno u Africi, upozorili su jučer Ujedinjeni narodi. ...
Samo do 1560. godine ubijeno je oko 15 milijuna ljudi
Papa Aleksandar VI. izdao je nekoliko papinskih bula u kojima se otvoreno zagovara i opravdava porobljavanje domorodačkih naroda Kariba i Amerike, sve to u kori ...
Anketa


NALAZITE SE U
Ovakve juhe su u modi na gastronomskoj sceni i to s dobrim razlogom
Objavljeno: 22.01.2020. 09:28  
Tajlandska juha s rezancima i crvenim curryjem
Tajlandska juha s rezancima i crvenim curryjem

Tajlandska juha s rezancima i crvenim curryjem

(4 – 6 obroka)

 

Ovakve juhe su u modi na gastronomskoj sceni i to s dobrim razlogom. Ne samo da su bez glutena, mliječnih proizvoda, jaja i pšenice, već su i prepune biljnih bjelančevina. Korištenje crvene leće izvrstan je način da se prepustite svojoj omiljenoj hrani. Ova curry kreacija hibrid je između talijanske i tajlandske kuhinje. Odlična je večera za grickanje i ručak jer ne treba puno vremena za pripremu. Pasta od crvenog curryja obično je vrlo začinjena, pa upozorite goste na to. Ili ih ublažite tako što ćete umjesto crvenog koristiti zelenu ili žutu pastu od curryja.


Potrebno:

• 2 čajne žličice maslinova ulja

• 1 veliki luk, sitno sjeckani

• 2 češnja češnjaka, mljevena

• 2 žlice svježeg đumbira, mljevenog

• 3 čajne žličice paste za crveni curry

• 4 šalice povrća 

• 250 g tjestenine od crvene leće

• 2 šalice gljiva, narezane

• 2 šalice mladih tikvica, narezane

• ½ glave brokule, nasjeckane na komade veličine grickalice

• 1 crvena paprika, nasjeckana i narezana

• 1 limenka (2 ½ šalice) kokosovog mlijeka

• 4 - 5 osušenih listova limete

• sol, po ukusu

• paprika, po ukusu

• ¼ čaša nasjeckanog korijandera (kineskog peršina)

• ½ limuna, sok

 

Priprema:

1. Zagrijte ulje na jakoj vatri u loncu na čije dno se ne lijepi hrana ili woku.

2. Dodajte nasjeckani luk i smanjite vatru. Kuhajte luk do prozirnog.

3. Dodajte đumbir i češnjak i promiješajte.

4. Dodajte curry pastu i promiješajte.

5. Dodajte biljke i zakuhajte.

6. Dodajte tjesteninu od crvene leću i kuhajte tri minute.

7. Dodajte ostatak povrća, kokosovo mlijeko i suhi korijander i kuhajte još pet minuta dok povrće ne bude kuhano, ali još uvijek hrskavo.

8. Uklonite sa štednjaka.

9. Umiješajte nasjeckani sok od korijandera i limuna i začinite solju i paprom.

10. Uklonite osušene listove limete i na vrhu ukrasite korijanderom i / ili dodatnim čilijem.

 

Vrijeme pripreme: 30 minuta.

  isprintaj članak