Doživite virtualne obilaske egipatskog muzeja s 20 jedinstvenih nalaza
Ministarstvo turizma i starina Egipta objavilo je drugu u nizu virtualnih i vođenih video obilaska širokog spektra muzeja i arheoloških nalazišta širom Egipta. ...
Hrana stiže u pakiranju koje je onečišćeno čim ga se dodirne
Povremeno ste i prije trenutne pandemije Covida-19 naručivali dostavu hrane. Koliko je ona danas sigurna? ...
Što možemo naučiti o starenju
Pas ima duži život od miša, a konj duži život od psa, a slon ima duži život od konja, ali nije uvijek tako. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Ovakve juhe su u modi na gastronomskoj sceni i to s dobrim razlogom
Objavljeno: 22.01.2020. 09:28  
Tajlandska juha s rezancima i crvenim curryjem
Tajlandska juha s rezancima i crvenim curryjem

Tajlandska juha s rezancima i crvenim curryjem

(4 – 6 obroka)

 

Ovakve juhe su u modi na gastronomskoj sceni i to s dobrim razlogom. Ne samo da su bez glutena, mliječnih proizvoda, jaja i pšenice, već su i prepune biljnih bjelančevina. Korištenje crvene leće izvrstan je način da se prepustite svojoj omiljenoj hrani. Ova curry kreacija hibrid je između talijanske i tajlandske kuhinje. Odlična je večera za grickanje i ručak jer ne treba puno vremena za pripremu. Pasta od crvenog curryja obično je vrlo začinjena, pa upozorite goste na to. Ili ih ublažite tako što ćete umjesto crvenog koristiti zelenu ili žutu pastu od curryja.


Potrebno:

• 2 čajne žličice maslinova ulja

• 1 veliki luk, sitno sjeckani

• 2 češnja češnjaka, mljevena

• 2 žlice svježeg đumbira, mljevenog

• 3 čajne žličice paste za crveni curry

• 4 šalice povrća 

• 250 g tjestenine od crvene leće

• 2 šalice gljiva, narezane

• 2 šalice mladih tikvica, narezane

• ½ glave brokule, nasjeckane na komade veličine grickalice

• 1 crvena paprika, nasjeckana i narezana

• 1 limenka (2 ½ šalice) kokosovog mlijeka

• 4 - 5 osušenih listova limete

• sol, po ukusu

• paprika, po ukusu

• ¼ čaša nasjeckanog korijandera (kineskog peršina)

• ½ limuna, sok

 

Priprema:

1. Zagrijte ulje na jakoj vatri u loncu na čije dno se ne lijepi hrana ili woku.

2. Dodajte nasjeckani luk i smanjite vatru. Kuhajte luk do prozirnog.

3. Dodajte đumbir i češnjak i promiješajte.

4. Dodajte curry pastu i promiješajte.

5. Dodajte biljke i zakuhajte.

6. Dodajte tjesteninu od crvene leću i kuhajte tri minute.

7. Dodajte ostatak povrća, kokosovo mlijeko i suhi korijander i kuhajte još pet minuta dok povrće ne bude kuhano, ali još uvijek hrskavo.

8. Uklonite sa štednjaka.

9. Umiješajte nasjeckani sok od korijandera i limuna i začinite solju i paprom.

10. Uklonite osušene listove limete i na vrhu ukrasite korijanderom i / ili dodatnim čilijem.

 

Vrijeme pripreme: 30 minuta.

  isprintaj članak