Stvari koje nikako ne pripadaju u perilicu rublja
Ako želite uštedjeti novac i ako želite da vaša perilica rublja dobro i dugo radi, onda budite oprezni da sljedeći predmeti ne uđu u nju. ...
Djeca, škola i zaštitne maske za lice
I učenici i studenti u Nizozemskoj ne moraju nositi maske za lice, čak ni učitelji i starija djeca iako su se neki učitelji opirali takvoj "slobodi”. ...
Kako najbolje iskoristiti vrijeme za učenje kod kuće
Slijedite ove jednostavne savjete i stvorite uvjete za učenje kod kuće. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Izdvojeno
Bit će vam žao što to niste znali prije!
Objavljeno: 22.08.2020. 05:40  
Talog od kave ne bacajte!
Talog od kave ne bacajte!

Kava je jedno od najpopularnijih pića na svijetu. A vi ste vjerojatno jedan od onih ljudi koji bacaju njen talog. Pa, kad ovo pročitate, vjerovatno to više nećete raditi.

Kava nije dobra samo za pravljenje odličnog napitka, već je možete upotrijebiti i na druge načine:

• Kava osnova je učinkovit piling za vašu kožu, jer sitnozrnate teksture pomažu uklanjanju prljavštine i mrtvih stanica kože. Pomiješajte malo taloga od kave s malo vode i nekoliko žličica kokosovog ulja te koristite smjesu kao piling za lice i tijelo.

• Smrada u hladnjaku se možete riješiti uz talog kave. Stavite posudu s mlijekom i talogom kave u hladnjak. To će upiti neugodne mirise i djeluje kao prirodni dezodorans.

• Kava sadrži kofein i diterpen, koji su vrlo otrovni za mnoge kukce. Pospite malo taloga kave na mjesta s kojih se želite riješiti mrava, a to će jednako učinkovito odvratiti puževe i komarce.

• Ako imate problema s celulitom, onda vjerojatno već znate da većina anticelulitnih krema sadrži kofein. To potiče protok krvi i tako smanjuje masne stanice.

• Utrljate li malo kave umiješanu u pastu za poliranje i toplu vodu u ogrebotine na drvenom namještaju i ostavite da odstoji 5 do 10 minuta, ogrebotine će uskoro nestati ili će biti puno manje vidljive.

• Talog od kave pomaže nam da se riješimo mirisa češnjaka. Ako ste ogulili i rezali češnjak, dobro utrljajte talog od kave na šake, a zatim isperite. Miris češnjaka će nestati.

  isprintaj članak