Odjeća za pustolovna putovanja
Prirodna vlakna poput svile i vune, koliko god mislili da su otporna, neće izdržati pustolovna putovanja. ...
Pospremanje u svrhu zdravlja
Ovi kišoviti jesenski dani, kada nam se ne izlazi na dosadnu jesenku kišu, najbolji su za čišćenje od stvari koje obično zanemarujemo. ...
Prigodna poštanska marka “350 godina Sveučilišta u Zagrebu”
Od 1874. ukupno je više od pola milijuna studenata završilo studij na Sveučilištu u Zagrebu, a danas je po veličini među 15 najvećih sveučilišta u Europi. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Jelo koji mnogi obožavaju
Objavljeno: 31.10.2018. 18:14  
Tatarski beefsteak
Tatarski beefsteak
  • Tatarski beefsteak
  • Tatarski beefsteak
  • Tatarski beefsteak
  • Tatarski beefsteak
  • Tatarski beefsteak
  • Tatarski beefsteak
  • Tatarski beefsteak

Tatarski beefsteak 

(za dvije osobe)


Potrebno je:

200 g goveđe pisanice

(dobro odležane u ulju)

30 g crvenog luka

30 g limuna

10 g crvene mljevene paprike

30 g senfa

1 kom ringlica

1 žutanjak

sol, papar i tabasco u željenoj količini

0,02 l cocgnaca

0,02 l vorchestera

¼ vezice peršinovog lista

1 mali kiseli krastavac

5 kom kapara

0,5 dl ulja

 

Priprema:

Meso košemo oštrim nožem i pritom vadimo bijele žilice. Kada je meso dobro usitnjeno umiješamo majonezu u zdjeli. Miješamo žutanjak, senf, limunov sok i ulje.

Nakon što je majoneza gotova u nju dodajemo začine i meso: sitno kosani luk, crvenu mljevenu papriku, kosanu ringlicu i kapare, sol, papar, tabasco, cocgnac (konjak), vorchester, kosani peršin i krastavac.

 

Posluživanje:

Poslužujem s vrućim toast kruhom i priloženim maslacem.


  isprintaj članak