Znanstvenici upozoravaju na ozbiljne zdravstvene posljedice zbog klimatskih promjena
Kako toplinski valovi postaju sve češći, teži i duži, očekujemo još bolesti povezanih s toplinom i smrti, posebno među djecom, starijim osobama, osobama s kroni ...
Braća hrvatskog zmaja
Još su stari Latini govorili kako narod koji ne poznaje svoju prošlost nema ni svoju budućnost. ...
Lonely Planet proglasio najbolju regiju za putovanja u Srednjoj Aziji 2020.
Lonely Planet, australski turistički vodič, izabrao je Srednju Aziju kao najbolju regiju za putovanje u 2020. godini. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Recepti
Jelo koji mnogi obožavaju
Objavljeno: 31.10.2018. 18:14  
Tatarski beefsteak
Tatarski beefsteak
  • Tatarski beefsteak
  • Tatarski beefsteak
  • Tatarski beefsteak
  • Tatarski beefsteak
  • Tatarski beefsteak
  • Tatarski beefsteak
  • Tatarski beefsteak

Tatarski beefsteak 

(za dvije osobe)


Potrebno je:

200 g goveđe pisanice

(dobro odležane u ulju)

30 g crvenog luka

30 g limuna

10 g crvene mljevene paprike

30 g senfa

1 kom ringlica

1 žutanjak

sol, papar i tabasco u željenoj količini

0,02 l cocgnaca

0,02 l vorchestera

¼ vezice peršinovog lista

1 mali kiseli krastavac

5 kom kapara

0,5 dl ulja

 

Priprema:

Meso košemo oštrim nožem i pritom vadimo bijele žilice. Kada je meso dobro usitnjeno umiješamo majonezu u zdjeli. Miješamo žutanjak, senf, limunov sok i ulje.

Nakon što je majoneza gotova u nju dodajemo začine i meso: sitno kosani luk, crvenu mljevenu papriku, kosanu ringlicu i kapare, sol, papar, tabasco, cocgnac (konjak), vorchester, kosani peršin i krastavac.

 

Posluživanje:

Poslužujem s vrućim toast kruhom i priloženim maslacem.


  isprintaj članak