Svjetski dan krastavaca

Ovogodišnji Svjetski dan krastavaca prigodno je obilježen i proslavljen otvaranjem tajnih vrata zagrebačke Vile Werner Među gostima bile sui DJ Bizzo Bodega, mo ...
Trovanje računom iz dućana
Bisfenol A može utjecati na hormonski povezane metaboličke procese u tijelu i izazvati dijabetes i debljinu, te smanjuje plodnost i nepovoljno utječe na razvoj ...
Anketa


NALAZITE SE U
Znate li koje su vrste tava dobre za pripremanje hrane?
Objavljeno: 26.02.2018. 15:19  
Tave za pripremanje hrane
Tave za pripremanje hrane

Znate li koje su vrste tava dobre za pripremanje hrane? A znate li kako s njima postupati i održavati ih. Pročitajte nekoliko savjeta.

 

Aluminijske tave

Prije pečenja zagrijati praznu tavu i zatim testirati temperaturu – jedna kap vode bi unutra trebala plesati. Tek tada staviti masnoću.

 

Tave od lijevanog željeza:

Namastiti prije pečenja, jako zagrijati i tek nakon stavljanja mesa i slično, te ponovo smanjiti temperaturu.

Napomena: Posude od lijevanog željeza nikad ne prati nego nakon pečenja samo prebrisati kuhinjskim papirom.

 

Teflonska tava

Dodati masnoću prije zagrijavanja, nikada ne zagrijavati praznu tavu i nikad je ne grebsti! U ovakvim tavama se može peći i bez masnoće.

  isprintaj članak