Boraks – Počnite ga koristiti u svakodnevnom životu

Boraks je prirodni mineral koji nastaje sezonskim isparavanjem slanih jezera, a sastoji se od vode, natrija, kisika i bora. ...
Svaki peti rimski car rođen je u Srbiji
Jeste li znali da je od 18 rimskih careva, svaki peti rođen na području današnje Republike Srbije? ...
Kada krenemo hvalisavo pričati o tisuću otoka...
I sada zamislite izraz lica prosječnog Šveđanina kad mu neki naši veliki turistički stručnjaci, koji većinom nikada u životu nisu ni ljetovali u inozemstvu, kre ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Znate li koje su vrste tava dobre za pripremanje hrane?
Objavljeno: 26.02.2018. 15:19  
Tave za pripremanje hrane
Tave za pripremanje hrane

Znate li koje su vrste tava dobre za pripremanje hrane? A znate li kako s njima postupati i održavati ih. Pročitajte nekoliko savjeta.

 

Aluminijske tave

Prije pečenja zagrijati praznu tavu i zatim testirati temperaturu – jedna kap vode bi unutra trebala plesati. Tek tada staviti masnoću.

 

Tave od lijevanog željeza:

Namastiti prije pečenja, jako zagrijati i tek nakon stavljanja mesa i slično, te ponovo smanjiti temperaturu.

Napomena: Posude od lijevanog željeza nikad ne prati nego nakon pečenja samo prebrisati kuhinjskim papirom.

 

Teflonska tava

Dodati masnoću prije zagrijavanja, nikada ne zagrijavati praznu tavu i nikad je ne grebsti! U ovakvim tavama se može peći i bez masnoće.

  isprintaj članak