U Turskoj nemaju zakon o homoseksualnosti
Navršenih od 18 godina starosti je i dobna granica za dozvolu ulaska u barove i klubove koji prodaju alkohol. ...
Muškarca se pozna po gaćama
Materijal od kojeg se proizvedi muške gaće mora biti vrhunske kakvoće. ...
Turizam je treća izvozna grana svijeta
Prošlu godinu odlikuje održiv rast u mnogim odredištima. ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Znate li koje su vrste tava dobre za pripremanje hrane?
Objavljeno: 26.02.2018. 15:19  
Tave za pripremanje hrane
Tave za pripremanje hrane

Znate li koje su vrste tava dobre za pripremanje hrane? A znate li kako s njima postupati i održavati ih. Pročitajte nekoliko savjeta.

 

Aluminijske tave

Prije pečenja zagrijati praznu tavu i zatim testirati temperaturu – jedna kap vode bi unutra trebala plesati. Tek tada staviti masnoću.

 

Tave od lijevanog željeza:

Namastiti prije pečenja, jako zagrijati i tek nakon stavljanja mesa i slično, te ponovo smanjiti temperaturu.

Napomena: Posude od lijevanog željeza nikad ne prati nego nakon pečenja samo prebrisati kuhinjskim papirom.

 

Teflonska tava

Dodati masnoću prije zagrijavanja, nikada ne zagrijavati praznu tavu i nikad je ne grebsti! U ovakvim tavama se može peći i bez masnoće.

  isprintaj članak