Sve više bečkih restorana gostima ograničava vrijeme boravka
Posjetiteljima koji žele duže vremena ostati u restoranu preporučuju se kasnije dolaženje pa to svakako imajte na umu prilikom idućeg posjeta Beču. ...
Zagreb nudi neke od najprivlačnijih ponuda na globalnoj turističkoj digitalnoj platformi priceless.com
Korisnici mogu istraživati Zagreb noću u legendarnom starinskom Yugu ili upoznati divlju stranu grada u ekskluzivnom posjetu ZOO gdje će hraniti životinjd. ...
Opušak vas može puno stajati
Tko baci iz automobila goreću cigaretu ili otpad poput limenke od pića, bocu ili papir, ne samo da stvara smeće uz naše prometnice, već i riskira plaćanje opome ...
Anketa


NALAZITE SE U > Prehrana
Znate li koje su vrste tava dobre za pripremanje hrane?
Objavljeno: 26.02.2018. 15:19  
Tave za pripremanje hrane
Tave za pripremanje hrane

Znate li koje su vrste tava dobre za pripremanje hrane? A znate li kako s njima postupati i održavati ih. Pročitajte nekoliko savjeta.

 

Aluminijske tave

Prije pečenja zagrijati praznu tavu i zatim testirati temperaturu – jedna kap vode bi unutra trebala plesati. Tek tada staviti masnoću.

 

Tave od lijevanog željeza:

Namastiti prije pečenja, jako zagrijati i tek nakon stavljanja mesa i slično, te ponovo smanjiti temperaturu.

Napomena: Posude od lijevanog željeza nikad ne prati nego nakon pečenja samo prebrisati kuhinjskim papirom.

 

Teflonska tava

Dodati masnoću prije zagrijavanja, nikada ne zagrijavati praznu tavu i nikad je ne grebsti! U ovakvim tavama se može peći i bez masnoće.

  isprintaj članak